Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
21 Мар 2016, 11:23
И прекаляването със сън не е полезно. Забелязала съм, че ако легна да спя в необичаен час, после не се чувствам добре и ме боли глава.
22 Мар 2016, 11:30
penelopa написа:И прекаляването със сън не е полезно. Забелязала съм, че ако легна да спя в необичаен час, после не се чувствам добре и ме боли глава.
Нощния сън не е еднакъв по качество за организма с дневния. Нощно време се активизират други хормони
23 Мар 2016, 15:25
renetka написа:penelopa написа:И прекаляването със сън не е полезно. Забелязала съм, че ако легна да спя в необичаен час, после не се чувствам добре и ме боли глава.
Нощния сън не е еднакъв по качество за организма с дневния. Нощно време се активизират други хормони
Но ако спиш от 9 до 7ч. не е ли прекалено?! Дори и да е нощем?
24 Мар 2016, 10:45
Elica написа:renetka написа:penelopa написа:И прекаляването със сън не е полезно. Забелязала съм, че ако легна да спя в необичаен час, после не се чувствам добре и ме боли глава.
Но ако спиш от 9 до 7ч. не е ли прекалено?! Дори и да е нощем?
По-добре така, отколкото през деня да спиш или да не си доспиваш. Малко трудно да си легнеш в 9, трябва или да тие супер зле, или да си страшно уморен, което се предполага, че не е всеки ден това състояние.
24 Мар 2016, 13:36
Май няма такова нещо като вредно спане. Освен , че може да е за сметка на несвършена работа :) . От друга страна, ако наистина спиш много и продължава да ти се спи, може да е признак за заболяване.
24 Мар 2016, 17:11
Винаги съм обичала да спя и мога да си легна и да заспя по всяко време. Не се чувствам сънлива или уморена. Е има такива дни, но в повечето случаи си е по-скоро мързел.

Но спокойно мога да си спя и по 10 часа на денонощие, но е загуба на време. Отгоре на всичкото, знаете, че колкото повече спите, толкова повече ви се спи, трябва сами да си регулираме биологичния часовник.
25 Мар 2016, 11:43
Pipilota написа:Винаги съм обичала да спя и мога да си легна и да заспя по всяко време. Не се чувствам сънлива или уморена. Е има такива дни, но в повечето случаи си е по-скоро мързел.

Но спокойно мога да си спя и по 10 часа на денонощие, но е загуба на време. Отгоре на всичкото, знаете, че колкото повече спите, толкова повече ви се спи, трябва сами да си регулираме биологичния часовник.

Вярно е

, в почивните дни, ако някой ме остави да спя до по-късно, едва отварям очите и се измъквам от леглото. Имам чувството, че все едно някой ме е упоил

.
25 Апр 2016, 14:36
при хората, които спортуват редовно този момент май отсъства. имат по-равномерен поток на енергия.
27 Апр 2016, 12:40
annamaria написа:при хората, които спортуват редовно този момент май отсъства. имат по-равномерен поток на енергия.
Е, спортуващите стават рано, правят си програмата, винаги са в тонус

. Няма при тях спане следобяд или до късно.
17 Май 2016, 11:32
е, не е задължително да стават рано, спортува се по всяко време :)