Винаги ли сте спокойни докато се храните, а каква е обстановката около вас?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Винаги ли сте спокойни докато се храните, а каква е обстановката около вас?

Мнениеот Kaya » 13 Яну 2015, 17:26

Burborino написа:По скоро не... храня се на пуснат телевизор от две години насам (преди това няколко години нямахме тв).
Гледах едно изследване направено от психолог който много дълги години се занимава с това да изследва хранещите се и техните навици и привички. Според него хората, които се хранят на спокойствие без да гледат телевизия или нещо подобно и се съсредоточават върху храната и храненето си изяждат по-малко храна.
Същата съм и аз ям, сякаш съм на състезание. И си мисля, че ако се държа сякаш съм на вън с приятели и по-скоро си хапвам за да замезвам, ще се храня по-добре, за винаги бързам да се наям, обикновено защото се прибирам страшно гладна от работа и нямам търпение най-накрая да се нахраня. Ето затова започнах да си мисля напоследък, че май наистина е много важно и следобедното хранене, за да убие малко този вълчи глад за вечерта.
Иначе аз освен всичко друго се храня много бързо. много си се дразня. Опитвам се да го променя от години. На две на три и айдееее готова съм преди всички вкъщи. Все едно някой ме гони. :oops: :cry:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Kremiliya » 15 Яну 2015, 15:10

Винаги се храним и ние на пуснат телевизор, но забелязвам, че дъщеря ми много се разсейва и започва да яде просто машинално, без да усеща нахранила ли се е или не и мисля да го спирам вече.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Яну 2015, 15:37

При нас спираме и телевизията и всичко останало, защото иначе всички зяпат в телевизора и не можем да си говорим спокойно, а по време на вечерята си говорим най-много.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Krum » 04 Мар 2015, 15:12

У нас винаги е било пълна лудница, докато ядем, аз винаги се храня на телевизор или нещо си, или пред компютъра :)
Аватар
Krum

Мнениеот fawla » 26 Май 2015, 16:00

rabotnata pchela написа:При нас спираме и телевизията и всичко останало, защото иначе всички зяпат в телевизора и не можем да си говорим спокойно, а по време на вечерята си говорим най-много.

Това е много мило! У дома беше така, докато живеех с родителите ми всички се хранихме в другата стая, където няма телевизор. :)
Аватар
fawla

Мнениеот Kaya » 27 Май 2015, 11:13

fawla написа:
rabotnata pchela написа:При нас спираме и телевизията и всичко останало, защото иначе всички зяпат в телевизора и не можем да си говорим спокойно, а по време на вечерята си говорим най-много.

Това е много мило! У дома беше така, докато живеех с родителите ми всички се хранихме в другата стая, където няма телевизор. :)

Май това не се случва по всички семейства, да не кажа по никои. В повечето случаи вечеряме на пуснат телевизор и всеки зяпа в екрана.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Kremiliya » 27 Май 2015, 15:46

Kaya написа:Май това не се случва по всички семейства, да не кажа по никои. В повечето случаи вечеряме на пуснат телевизор и всеки зяпа в екрана.

У нас есъщото Кая, а малката изобщо не поглежда в страни, дори не разбира кога се е наяла и дали изобщо яде! Но ако спра телевизора тотално отказва да се храни, не знам какво да правя.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Mon_ton » 27 Май 2015, 15:54

Надявам се, че когато детето ми порасне няма да гледаме телевизия толкова нмого, сега с мъжа ми почти не пускаме тв докато се храним особено.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот fawla » 04 Юни 2015, 15:36

Mon_ton написа:Надявам се, че когато детето ми порасне няма да гледаме телевизия толкова нмого, сега с мъжа ми почти не пускаме тв докато се храним особено.

Да много е мило и приятно, когато си сам със семейството си. Но на тези години пък ми харесва и целия хаос, който е около мен, шумът, да гледам филм, докато ям,в сичко е много готино.
Аватар
fawla

Мнениеот Jully » 04 Юни 2015, 15:50

Ако живееш сама Fawla е нормално да се храниш пред телевизора, иначе наистина е жалко за всички нас, че дори по време на ядене не се сещаме за семейството си.
Аватар
Jully

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети