Винаги ли сте спокойни докато се храните, а каква е обстановката около вас?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Винаги ли сте спокойни докато се храните, а каква е обстановката около вас?

Мнениеот MollyDolly » 23 Юли 2014, 14:05

Не се бях замисляла как се храня, докато децата не пораснаха и започнах да правя забележки да хапват по-бавно. После сестра ми беше казала, че е гледала в някакво предаване, че обстановката по време на хранене, както и това дали бързаме или сме притеснени също оказва голямо внимание.

Всъщност било по-добре да не ядеш, ако мястото или времето е неподходящо, съответно душевното ти състояние или обстановката :shock: аааами, като се сетя, преди децата какъв е бил режимът и начинът ми на хранене, не мисля, че ще живея още дълго :oops: :lol: :lol:

След като научих това, наистина се опитвам да внимавам какво се случва около мен, докато се храня, но с деца не е лесно :| Вие замисляли ли сте се, докато се храните каква е обстановката около вас и дали се храните спокойни или хапвате на крак? :?
MollyDolly

Re: Винаги ли сте спокойни докато се храните, а каква е обстановката около вас?

Мнениеот moni.sparrow » 23 Юли 2014, 14:09

Най-малко като се замислиш, когато хапваш на крак не дъвчеш достатъчно храната и натоварваш повече стомаха си. Често страдам от това, но в крайна сметка или трябва да се храним на смени с мъжа ми, а той не е постоянно вкъщи или да хапвам на крак, като по-често се случва първото.
moni.sparrow

Мнениеот Mon_ton » 12 Яну 2015, 16:38

Ядем пред телевизора, никога не давам зор на племенника ми да яде по-бързо, но ми прави впечатление, че другите го правят. ;)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Alexandrina » 12 Яну 2015, 17:09

Колкото и да се опитваме да не ядем бързо, замислете се в работна обстановка колко от нас ще могат да си позволят да отделят достатъчно време да се нахранят бавно и спокойно? Няма как да стане с това ежедневие, което водим. Вкъщи нещата стоят по-друг начин.
Alexandrina

Мнениеот Malina » 12 Яну 2015, 17:26

Аз пък си мисля, че е до навик. Имам приятелка, която се храни с очите, тя обича да ѝ е подредено, да ѝ е красиво и се храни супер бавно, а ако ще и парче пица да е! Много бавно яде и с наслада, без значение къде се намира. Как го постига това - и идея си нямам! :mrgreen:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Ваня Стойчева » 12 Яну 2015, 17:56

Винаги гледаме филм, докато ядем, не е много добро решение, но прекарваме другото си време в говорене. ;)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Alexandrina » 13 Яну 2015, 12:50

Ваня Стойчева написа:Винаги гледаме филм, докато ядем, не е много добро решение, но прекарваме другото си време в говорене. ;)

Чела съм, че телевизорът трябва да е изключен по време на хранене. Когато се разсейваш по такъв начин и забравяш много да дъвчиш, ядеш бързо и тн :)
Alexandrina

Мнениеот Mon_ton » 13 Яну 2015, 13:39

Аз също ям или на телевизор, или на компютъра, никога не ям в тиха обстановка, точно пък ако е спрян телевизора или компютъра и изобщо съм ангажирана само с яденето, то съм склонна да хапна на бързо на две на три и да изхвърча да правя нещо по-приятно.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот S_Milenska » 13 Яну 2015, 16:52

И ние като всички ядем доакто гледаме телевизия ;)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Burborino » 13 Яну 2015, 16:58

По скоро не... храня се на пуснат телевизор от две години насам (преди това няколко години нямахме тв).
Гледах едно изследване направено от психолог който много дълги години се занимава с това да изследва хранещите се и техните навици и привички. Според него хората, които се хранят на спокойствие без да гледат телевизия или нещо подобно и се съсредоточават върху храната и храненето си изяждат по-малко храна.

Иначе аз освен всичко друго се храня много бързо. много си се дразня. Опитвам се да го променя от години. На две на три и айдееее готова съм преди всички вкъщи. Все едно някой ме гони. :oops: :cry:
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети