Любимите ви домашни пици?!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Любимите ви домашни пици?!

Мнениеот николаев » 28 Юли 2014, 15:59

С гаджето много обичаме да хапваме пица, това можем да ядем постоянно за закуска, обед и вечеря. Има един голям проблем, обаче, тя мрънка постоянно, че пицата била вкусна, но вредна.

Та сега съм обещал да правя домашна пица, не купена, с домашно тесто от пълнозърнесто брашно, нали се сещате колко много съм затънал? :D Нито тесто мога да правя, нито знам какво се слага отгоре, ама обещал съм вече.

Ще съм адски благодарен, ако някой ми каже какви са любимите ви домашни пици и как ги правите, не само плънката, ами и тестото :idea: много ви благодаря предварително!!
николаев

Re: Любимите ви домашни пици?!

Мнениеот m.vulev » 28 Юли 2014, 16:07

За тестото ти трябват: 3 ч. ч. брашно,1 ч. ч. вода, 1,5 с. л. зехтин, 1 кубче мая и си готов, месиш го, след това слагаш това, което имаш в хладилника, както при гювечетата и спагетите, горе-долу по един и същ начин ги приготвям. :mrgreen: апък има всякакви рецепти, ама... не мисля, че някога ще можеш да събереш сирена като пармезан, моцарела, горгонзола на едно място :P :D :D
m.vulev

Мнениеот niya_mazova » 31 Юли 2014, 11:23

най-много ми харесват четирите сирена, които правя, понеже всеки път става различна, според сиренцата, които купя, а мъжа ми си слага някакви си мезета между пластовете сиренца :D
niya_mazova

Мнениеот Lollipop » 31 Мар 2015, 10:37

На мен любимата ми пица е със сирена и разни парченца колбас. А тестото го правя като смесвам 3/4 количество пълнозърнесто брашно и 1/4 бяло. Използвам кубче мая на около 1,5кг. брашно. Така че като за една пица ще ти трябват не повече от 2 чаши брашно и половин кубче мая. На мен лично с пълнозърнесто тесто ми харесва повече, защото остава мека и след като се изпече по краищата.
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 31 Мар 2015, 10:52

Харесвам и аз пицата, като всеки нормален човек. :) С повече месо, любимата ми е с луканка, филе и салам, хехе :)) С много кашкавал и разбира се хрупкав и тънък блат ;)
Аватар
silver933

Мнениеот MGB » 31 Мар 2015, 16:52

Скоро си взех един блат, тъй като бях доста гладна след работа и нямах време тепъра да си го приготвям сама, но няма да повторя! Като цяло идеята му беше супер, тъй като е замразен готов - разточен само се размразява и пльоскаш върху него каквото ти харесва, но трябва да изядеш пицата на момента, иначе после може да успееш да си счупиш всичките зъби - ужасно твърд, айде да не лъжа, но мисля, че беше на Белла, така че внимавайте какво купувате, това е като предупреждение!
MGB

Мнениеот Локумът » 31 Мар 2015, 16:58

Блатовете са много гадни, но пък като по-млади си купувахме едни блатове по 5-6 в торбичка бяха и от тях си правихме пици на парти грила, страшни ставата, с кренвирш и кашкавал вечната класика ;)
Аватар
Локумът

Мнениеот Lili_pili » 31 Мар 2015, 17:26

Много обичам пица, особено с много кашкавал и топено сирене ;)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот rabotnata pchela » 01 Апр 2015, 13:09

Любимата ми пица е с броколи, топено сирене, сметана, синьо сирене, става невероятна. Блатът го правя пълнозърнест, както са казали отгоре 2:1 :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Апр 2015, 14:38

rabotnata pchela написа:Любимата ми пица е с броколи, топено сирене, сметана, синьо сирене, става невероятна. Блатът го правя пълнозърнест, както са казали отгоре 2:1 :)

:o много вкусно звучи! Много обичам броколи и съм сигурна, че е ужасно вкусна просто ;))
Аватар
kalinka-kuku

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети