Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

14 Ное 2015, 23:11

Значи майката му е да сложим сместа в хладилника. И моите се пръскаха така и панировката се опразваше.

15 Ное 2015, 15:33

dacka85 написа:Значи майката му е да сложим сместа в хладилника. И моите се пръскаха така и панировката се опразваше.

Така е, картофките трябва да се варят с обелките, след което да се оставят да изстинат вън от водата и да са добре охладени, преди да се направи сместа и са се оформят на кюфтенца, ако се добавя сирене или извара, то те също трябва да бъдат сухи, без суроватка

26 Ное 2015, 15:11

С обелките ако се оставят извън водата после как успявате да ги обелите лесно?? Не залепва ли обелката за картофа?

26 Ное 2015, 16:07

Mon_ton написа:С обелките ако се оставят извън водата после как успявате да ги обелите лесно?? Не залепва ли обелката за картофа?

Мне, всъщност лесно се бели, но може да се направи това докато са си топли :idea:

23 Авг 2016, 15:13

Задължително трябва да се правят студени, когато се оформят. Аз правя това лято много често с картофки, твътре слагам на парченца беконче или шунка, много кашкавал, сирене ;) оформят се и се пържат, стават много апетитни :) Но наистина е добре сместта да е стояла в хладилника, тогава кюфтето се държи здраво цяло. :)

23 Авг 2016, 15:28

Аз слагам и сурово яйце и малко брашно, за да не се разпадат.

16 Сеп 2016, 10:52

Jully написа:Задължително трябва да се правят студени, когато се оформят. Аз правя това лято много често с картофки, твътре слагам на парченца беконче или шунка, много кашкавал, сирене ;) оформят се и се пържат, стават много апетитни :) Но наистина е добре сместта да е стояла в хладилника, тогава кюфтето се държи здраво цяло. :)

Ехе, много богата рецепта! :) Панираш ли ги в нещо?

16 Сеп 2016, 13:15

Както се казва, като на баба други няма! Но днес попаднах на много добра идея за картофени кюфтета, веднага ще ви я споделя: https://www.facebook.com/chefclubtvmexi ... 794533088/

16 Сеп 2016, 13:47

Андрей, доста богати картофени кюфтета, със сигурност ще са много вкусни! :) Добра идея е това и ще ги пробвам тези дни, много обичам така запържена кайма да ползвам като каквото и да ебило, така че със сигурност ще ни харесат у дома.

16 Сеп 2016, 14:42

Много тежки на вкус ми изглеждат с тази запържена кайма и другите съставки.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7