05 Авг 2014, 10:50
Напоследък много ми харесва да си правя домашна козметика. Просто чувството, че ще можеш да си забъркаш нещо вкъщи, което да направи кожата ти гладка, а косата мека е страшно готино.
Последната рецепта, която видях е за домашен гел, който премахва грим и замърсявания.
Идеята страшно ми допадна, но забелязвам, че дори козметиката, която купувам трудно премахва грима ми, въпреки че не е водоустойчив, а се съмнявам домашния гел да свърши тази работа по-добре, като се има предвид, че не съдържа никакъв сапун.
Правили ли сте си домашни гелове, които да премахват всякакви замърсявания, включително и грим, ще се радвам да споделяте рецепти и ефекта от тях!
05 Авг 2014, 10:56
За да премахва грим и аз мисля, че домашния гел трябва да съдържа минимум кастилски сапун, като по-малко вреден. А за домашен гел за ежедневна употреба не бях чела, намирала съм само рецепти за ексфолианти и маски
05 Авг 2014, 11:27
Прочетохте ли рецептата по-долу, мисля, че ще има добър ефект, ама чак грим да премахва, доста се съмнявам! Ще пробвам, стига да си открия сух грах
01 Окт 2014, 10:01
Предполагам има добро въздействие върху кожата този домашен гел, но е доста съмнително дали и до колко ще премахне грима, по-скоро би се справил със замърсяванията от ежедневието - прах, пот, себум, от колкото с грим, малко или много той е мазен
18 Мар 2015, 11:39
И аз бих пробвала домашен гел за премахване на грим!

защото честно да си призная, в повечето случаи прибягвам до мокра кърпичка само
18 Мар 2015, 12:24
Не вярвам, че може с домашен крем да се махне грима, все пак гримовете напоследък хич не са шега работа, а според мен е по-добре да ползваш крем за сваляне на грима от магазина, отколкото да стоиш с не добре почистен грим.
20 Мар 2015, 13:30
Не вярвам, че някакъв домашен гел може да изчисти боклука.
20 Мар 2015, 17:17
Е чак за грим не вярвам да има нещо домашно, което може да помогне. Поне за почистване на лицето като маска със сигурност може да помогнат и домашни съставки.
20 Мар 2015, 17:56
Да, представям си някоя водоустойчива спирала, която имам чувството, че и с киселина не може да се свали - да се премахне с лекота с отвара от магданоз и лимон, примерно!
29 Юни 2015, 15:50
Malina написа:Да, представям си някоя водоустойчива спирала, която имам чувството, че и с киселина не може да се свали - да се премахне с лекота с отвара от магданоз и лимон, примерно!

Няма как да стане в никакъв случай

само с демакиаж от магазина.