Домашен гел, премахва грим и замърсявания?!

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Домашен гел, премахва грим и замърсявания?!

Мнениеот zheleva212 » 05 Авг 2014, 10:50

Напоследък много ми харесва да си правя домашна козметика. Просто чувството, че ще можеш да си забъркаш нещо вкъщи, което да направи кожата ти гладка, а косата мека е страшно готино.

Последната рецепта, която видях е за домашен гел, който премахва грим и замърсявания.
Идеята страшно ми допадна, но забелязвам, че дори козметиката, която купувам трудно премахва грима ми, въпреки че не е водоустойчив, а се съмнявам домашния гел да свърши тази работа по-добре, като се има предвид, че не съдържа никакъв сапун.

Правили ли сте си домашни гелове, които да премахват всякакви замърсявания, включително и грим, ще се радвам да споделяте рецепти и ефекта от тях!
zheleva212

Re: Домашен гел, премахва грим и замърсявания?!

Мнениеот julianne » 05 Авг 2014, 10:56

За да премахва грим и аз мисля, че домашния гел трябва да съдържа минимум кастилски сапун, като по-малко вреден. А за домашен гел за ежедневна употреба не бях чела, намирала съм само рецепти за ексфолианти и маски :)
julianne

Мнениеот MollyDolly » 05 Авг 2014, 11:27

Прочетохте ли рецептата по-долу, мисля, че ще има добър ефект, ама чак грим да премахва, доста се съмнявам! Ще пробвам, стига да си открия сух грах :?
MollyDolly

Мнениеот gomez123 » 01 Окт 2014, 10:01

Предполагам има добро въздействие върху кожата този домашен гел, но е доста съмнително дали и до колко ще премахне грима, по-скоро би се справил със замърсяванията от ежедневието - прах, пот, себум, от колкото с грим, малко или много той е мазен :|
gomez123

Мнениеот Kaya » 18 Мар 2015, 11:39

И аз бих пробвала домашен гел за премахване на грим! :) защото честно да си призная, в повечето случаи прибягвам до мокра кърпичка само :mrgreen: :oops:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lollipop » 18 Мар 2015, 12:24

Не вярвам, че може с домашен крем да се махне грима, все пак гримовете напоследък хич не са шега работа, а според мен е по-добре да ползваш крем за сваляне на грима от магазина, отколкото да стоиш с не добре почистен грим. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Rali_hr » 20 Мар 2015, 13:30

Не вярвам, че някакъв домашен гел може да изчисти боклука. ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот qwerryyy » 20 Мар 2015, 17:17

Е чак за грим не вярвам да има нещо домашно, което може да помогне. Поне за почистване на лицето като маска със сигурност може да помогнат и домашни съставки.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Malina » 20 Мар 2015, 17:56

Да, представям си някоя водоустойчива спирала, която имам чувството, че и с киселина не може да се свали - да се премахне с лекота с отвара от магданоз и лимон, примерно! :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот qwerryyy » 29 Юни 2015, 15:50

Malina написа:Да, представям си някоя водоустойчива спирала, която имам чувството, че и с киселина не може да се свали - да се премахне с лекота с отвара от магданоз и лимон, примерно! :)

Няма как да стане в никакъв случай :) само с демакиаж от магазина.
Аватар
qwerryyy

Следваща

Назад към Козметика и грим