Мислите, че българите сме на ТИ с хигиената?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Мислите, че българите сме на ТИ с хигиената?

Мнениеот Harmony » 07 Авг 2014, 14:16

Чета проучвания и чак не искам да вярвам на видяното - един от осем души си мие ръцете, преди хранене, пет от седем души не сменят спалното си бельо всяка седмица, дори и всеки месец :shock: и все едни такива кирливи ризи ни вадят :oops: :oops:
Всъщност не съм убедена, че изследванията са направени изцяло и само за българите, но смятате ли, че ние сме на ТИ с хигиената или пропускаме много от полезните навици в това отношение?

В същото други учени представят резултати от изследвания на общия брой бактерии по една обществена пейка, в кухненската ни гъба или по лентата на ескалатор в мол и те заболява главата от всичко това.

Смятате ли, че тези изследвания излизат с цел да се подобри хигиената на българите и да станем на ТИ с нея?!
Но като се замислиш за какво са ни, достатъчно е да влезеш в градския транспорт и ще разбереш колко хора не се къпят, нали? :( :mrgreen:
Аватар
Harmony

Re: Мислите, че българите сме на ТИ с хигиената?

Мнениеот M.Tasheva » 07 Авг 2014, 14:19

Така е, фактите са красноречиви, много хора нямат особени навици що се отнася до личната им хигиена, апък това със сигурност влияе и на околните и аз не го намирам за честно :( :(
M.Tasheva

Мнениеот penny » 11 Авг 2014, 14:44

не зная дали е до възпитанието, но виждам доста нехигиенични момичета, прави ми огромно впечатление това и ме отвращава, а и момчета има от двата лагера, но общо взето сме в двете крайности - или няма да се къпят по 3 месеца или пък ще го правят през 3 часа!
penny

Мнениеот rose_92 » 30 Авг 2014, 00:55

Аз го твърдя на 10000%. Просто българите сме си мърляви..Не знам по света как е ама това, което виждам тука не ми харесва..Аз не мога да преброя даже по колко пъти на ден си мия ръцете, но задължително го правя преди хранене, преди миене на лице, след ходене до wc-то и т.н. Майката на моя приятел например никога не си мие ръцете след като ходи до тоалетната, което направо ме погнусява..Това е отвратително..После с тия ръзе пипа дръжите на вратите, приборите, лаптопа и след това някой друг ги пипа...Ужас. Съмнявам се да си ги мие и преди хранене. Някои хора нямат елементарна хигиена. Особено гнусно е като се качиш в градския транспорт и трябва да се хванеш за дръжките, за които се хващат всякакви мърльовци. Да не говорим и за миризмата, която се носи там - това говори достатъчно каква хигиена имат повечето българи..
rose_92

Мнениеот mimeto90 » 01 Окт 2014, 14:24

rose_92 написа:Аз го твърдя на 10000%. Просто българите сме си мърляви..Не знам по света как е ама това, което виждам тука не ми харесва..Аз не мога да преброя даже по колко пъти на ден си мия ръцете, но задължително го правя преди хранене, преди миене на лице, след ходене до wc-то и т.н. Майката на моя приятел например никога не си мие ръцете след като ходи до тоалетната, което направо ме погнусява..Това е отвратително..После с тия ръзе пипа дръжите на вратите, приборите, лаптопа и след това някой друг ги пипа...Ужас. Съмнявам се да си ги мие и преди хранене. Някои хора нямат елементарна хигиена. Особено гнусно е като се качиш в градския транспорт и трябва да се хванеш за дръжките, за които се хващат всякакви мърльовци. Да не говорим и за миризмата, която се носи там - това говори достатъчно каква хигиена имат повечето българи..

Като каза за градския транспорт, се сетих, че направо е опасно да се качват такива хора, в крайна сметка дръжките стават мазни от "чистите" ръце на българина и има реалната опасност, просто някой да се изпусне /изплъзне/ в даден момент :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mimeto90

Мнениеот Snejna » 25 Ное 2014, 11:52

Не мога да кажа, че сме от най-хигиеничните нации, аз лично имам познати, които хората просто пестят енергия и вода, какво да ги правиш, не че не искат да се изкъпят да речем. :shock:
Аватар
Snejna

Мнениеот rabotnata pchela » 05 Дек 2014, 17:58

Мисля, че сме на ТИ с хигиената всяка неделя :lol: :lol: :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 11 Дек 2014, 16:09

rabotnata pchela написа:Мисля, че сме на ТИ с хигиената всяка неделя :lol: :lol: :lol:

Разбира се, неделя е ден за баня, кой спори с това. Да се радваме, че поне е всяка неделя :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Lollipop » 12 Дек 2014, 11:19

Смятам, че в наши дни нещата отиват на добре - все по-чисти хора ставаме. Вярно, че не се къпем всеки ден, но поне ръцете да мием и зъбите - все е нещо :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Burborino » 12 Дек 2014, 11:48

По повод хигиената се изумих на едни дами на басейна...
Бяхме заедно в сауната, те бяха групичка от 4 в различна възраст и обсъждаха на глас хигиената на някакъв господин. Аз излезнах от сауната преди тях и бях втрещена, че 2 от тях не си взеха душ след като излезнаха от сауната, направо се бухната в басейна. Тук малко ми прилича на приказката с треската в чуждото око, и гредата в твоето си. Дори на входа на сауната пише, че след това се взема душ. Все пак жегата вътре те кара да се потиш и излизат всякакви нечистотии от кожата... :roll: С мъжа ми се сръчкахме и спогледахме като ги видяхме :roll:
Освен това познавам човек който казва, че честото къпане било вредно. И той винаги мирише някак на застояло, не на свежо. Нито веднъж не съм усетила от него да се носи свежест. А съм много чувствителна на миризми. Много ми се повдига от лоши и тежки миризми. :x
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси