Кое тегло счита за здравословно при децата?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Кое тегло счита за здравословно при децата?

Мнениеот lussy » 07 Авг 2014, 14:54

Доста съм объркана относно здравословното тегло при децата. До колкото зная, теглото не може да бъде критерий, за да се каже дали един човек е здрав или не, да не говорим за децата, но предполагам, че има тегло, което варира в граници и се счита за здравословно.

В момента синът ми е на 8 години и тежи 35 килограма. Да ви кажа, много ми се струват, на външен вид не е дебел, изглежда по-скоро набит, но дали това е здравословно тегло?
Има ли някакъв начин да се изчисли телесната маса, спрямо мускулите в тялото на детето и да се разбере по този начин дали теглото е здравословно? :?
lussy

Re: Кое тегло счита за здравословно при децата?

Мнениеот LaCoquine » 07 Авг 2014, 15:04

Имам син на 5 годинки и мисля, че е с напълно здравословно тегло, той влиза към слабичките в групата, но е доста жилав и тежи 19 килограма, има калкулатори за измерване индекса на телесна маса, но не зная дали става и за деца, по-скоро когато са подрастващи не се следи по този начин :?
LaCoquine

Мнениеот dejavu » 11 Авг 2014, 12:44

Имам син на 4 години, който е около 13 килограма, изглеждат малко за дете малко над метър, но пък е много силен и не изглежда много слаб, в никакъв случай, затова майките усещат най-добре кога теглото е нормално, кога е над и под нормата за самото дете, поне така мисля...
dejavu

Мнениеот Kaya » 15 Ное 2014, 18:49

Има таблици,по които може да се определи,но то се и вижда, ако е по-пълно се забелязва много лесно. Годините не са такъв критерий според мен,колкото съотношението височина-кг. И разбира се жизнеността е най-важна :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 28 Ное 2014, 12:02

LaCoquine написа:Имам син на 5 годинки и мисля, че е с напълно здравословно тегло, той влиза към слабичките в групата, но е доста жилав и тежи 19 килограма, има калкулатори за измерване индекса на телесна маса, но не зная дали става и за деца, по-скоро когато са подрастващи не се следи по този начин :?

19кг за 5г. е супер тегло :) Горе долу детето не бива да наддава повече от килограм на година и то зависи от височината му :) Ако тича, играе и скача, значи няма проблеми, а и мисля, че лесно се вижда дете с проблем в теглото.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Malina » 05 Дек 2014, 17:29

Не си ли личи? АКо детето е очеизвадно по-пълно или по-слабо от останалите, значи има проблем! :shock:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Slavena » 11 Дек 2014, 17:21

Детето ако изглежда и се чувства добре, значи е супер :)
Slavena

Мнениеот qwerryyy » 02 Юни 2015, 13:06

Malina написа:Не си ли личи? АКо детето е очеизвадно по-пълно или по-слабо от останалите, значи има проблем! :shock:

Може и да си личи, но кой го признава? Аз виждам доста пухкави деца, които сякаш родителите им не оценят като дебелички.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот S_Milenska » 15 Юни 2015, 13:45

При децата е много различно, всяко едно тегло е нормално, децата растат. Ако едното тази година епо-пълно, другата може да е дръпнало и пораснало повече и отслабнало.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 15 Юни 2015, 13:58

S_Milenska написа:При децата е много различно, всяко едно тегло е нормално, децата растат. Ако едното тази година епо-пълно, другата може да е дръпнало и пораснало повече и отслабнало.

Ми аз не мисля, че е така.. :!:
Не може едно дете на 10 години да е 60кг и ти да казваш нормално е, няма проблем, то ще порасне.
Аватар
Rali_hr

Назад към Здравето на децата