Как се справяте с отоците и задържането на вода?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Как се справяте с отоците и задържането на вода?

Мнениеот draga.mihova » 13 Авг 2014, 10:35

От началото на лятото започнах да задържам доста вода, съответно се появиха адски отоци по краката, нещо като този случай
images.jpg
images.jpg (18.61 KiB) Прегледано 1929 пъти

Намалила съм максимално солта в храната, отбягвам всякакъв вид месо, понеже и то ми влияеше така, особено колбасите, от тях имах невероятни отоци по лицето :| избягвам соленото сирене, кашкавал, но продължавам да задържам вода и явно не се получават нещата само с ограничения. :(

Таблетки не искам да приемам, понеже на едно ще помогна и на друго ще навредя, просто няма смисъл... надявах се някой, който успешно се е справил със задържането на вода и отоците, които следват от това да ми даде съвет как бих могла да се отърва от тях, какво друго е необходимо на направя?! :?
draga.mihova

Re: Как се справяте с отоците и задържането на вода?

Мнениеот Мади Ранчева » 13 Авг 2014, 10:39

понякога само с ограничения, наистина не се получават нещата, има отвари, с които можеш да пробваш, в сайта съм чела доста, но е добре и да отидеш, за да разбереш от къде идва това, дали не е проблем с бъбреците, който би могъл да се задълбочи :!: но може да пробваш и да хапваш повечко бадеми!
Мади Ранчева

Мнениеот sofi_black » 20 Авг 2014, 16:50

Не мисля, че вредят толкова тези препарати като рекламирания Ликуит оф, понякога ми се налага и взимам таблетка две от майка ми и всичко е ок ;)
sofi_black

Мнениеот Kaya » 28 Ное 2014, 16:31

Мисля, че е много важно да се консултирате с лекар! Наблегнете на сварения ориз, той извлича водата от тялото, особено ако си хапвате кафяв! :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 01 Дек 2014, 17:49

трябва малко да си вдигате краката, аз също го имам този проблем, особено като е топло и целия ден съм на работа и ... кошмарно става.
Аватар
silver933

Назад към Домашен лекар