Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как приготвяте лодките, с какъв пълнеж са те?

27 Май 2015, 15:36

Kaya написа:Някой прави ли пълнени домати? :) Майка ми правеше страхотни пълнени домати а, а аз съм забутала рецептата някъде.

О аз и много ги обичам, знаеш как се изрязва домата, щом си ги яла, когато почистиш сърцевината, ако можеш - извади семките, за да не се разводнява много. Ползваш го вътре в соса с ориз и кайма, аз така ги правя, с лук и запържваш като за сърми, накрая пълниш и слагаш да се пече.

29 Май 2015, 13:24

Вчера си направих пълнени картофи с брокили и синьо сирене, а отстрани до картофките сложих пълнежа на картофките. :)

30 Май 2015, 19:24

Винаги ли печете лодките без пълнеж или направо слагате всичко едновременно?

01 Юни 2015, 17:09

S_Milenska написа:Винаги ли печете лодките без пълнеж или направо слагате всичко едновременно?

Не, задължително първо запичам, особено патладжан или тиквичка, останалото може и да го направя на един път. :)

02 Юни 2015, 08:03

kauda написа:
S_Milenska написа:Винаги ли печете лодките без пълнеж или направо слагате всичко едновременно?

Не, задължително първо запичам, особено патладжан или тиквичка, останалото може и да го направя на един път. :)
хммм, на мен хич не ми се получават лодките, а толкова да ги харесвам :(

02 Юни 2015, 14:23

А за пълнеж най-често слагам сирене и кашкавал, любимата ми комбинация е това, слагам я навсякъде. :)

29 Юни 2015, 11:08

Напълних лодки от тиквички с чушка, яйце и сирене, останалите тиквички намачках с доматен сос и станаха за спагети. :lol:

22 Юли 2015, 12:08

някой знае ли как се прави лодка с патладжан, дали трябва да се осолява, запича ли се предварително преди да се напълни?

22 Юли 2015, 12:58

rabotnata pchela написа:някой знае ли как се прави лодка с патладжан, дали трябва да се осолява, запича ли се предварително преди да се напълни?

На мен по-скоро ми е интересно дали се бели, понеже после като се хапва, то ципата ще е много дебела и няма да става за ядене, ама ще е и трудно за рязане, а ако се обели дали няма лодките да се изпразнят при печенето :roll:

22 Юли 2015, 16:04

Какво му е на обелката на патладжана, аз много я обичам, никога не го беля. ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5