Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как приготвяте лодките, с какъв пълнеж са те?

22 Юли 2015, 16:30

rabotnata pchela написа:някой знае ли как се прави лодка с патладжан, дали трябва да се осолява, запича ли се предварително преди да се напълни?

Лодки с патладжан правя, като първо издълбавам патладжана до дебелина около6-7 мм. Посолявам ги добре и ги обръщам да се отцеди горчивият сок.
Не ги запичам предварително. За лодки от патладжани предпочитаната плънка вкъщи е със задушен лук, моркови, телешка кайма, домати, малко от сърцевината на патладжаните, магданоз. Пека на силна фурна за кратко време, към края наръсвам с настърган кашкавал. Красиво стои, ако се прави от малки патладжанчета и сервираме по две половинки в порция. Рецептата е подобна на гръцката "папуцакя" - обувчици :)

23 Юли 2015, 10:21

Аз понеже не ям месо си го правя пълнен с домати, сърцевината на патладжана, много лук, моркови и червена чушка. Накрая слагам малко кашкавал, правя като Yunona. :D

23 Юли 2015, 11:53

dinkog написа:Аз понеже не ям месо си го правя пълнен с домати, сърцевината на патладжана, много лук, моркови и червена чушка. Накрая слагам малко кашкавал, правя като Yunona. :D

Какво ще кажеш ако към това се забодат и няколко бамички, мисля, че ще стане доста готино :idea:

23 Юли 2015, 12:11

dinkog написа:Аз понеже не ям месо си го правя пълнен с домати, сърцевината на патладжана, много лук, моркови и червена чушка. Накрая слагам малко кашкавал, правя като Yunona. :D

Много добре звучи! :)

23 Юли 2015, 13:54

А преди на направиш плънката я слагаш на котлона, нали, докато поне се поизпари водата :idea:

23 Юли 2015, 14:50

Понякога си правя тиквички, пълнени с пълнежа от тиквичките и домати става страхотно! :)

23 Юли 2015, 15:34

Rali_hr написа:Понякога си правя тиквички, пълнени с пълнежа от тиквичките и домати става страхотно! :)

Става още по-вкусно като се добави и накиснато хлебче в прясно мляко :idea:

23 Юли 2015, 16:09

Rali_hr написа:Понякога си правя тиквички, пълнени с пълнежа от тиквичките и домати става страхотно! :)

Тази смес ползвам за спагети! :)

23 Юли 2015, 16:37

Любими са ми тиквички, пълнени с кайма и ориз и малко от вътрешността на тиквичките, стават страхотни! :)

23 Юли 2015, 17:02

mix_twix написа:

Тази смес ползвам за спагети! :)

Уха, моята плънка за спагетите е подобна, но й слагам морковче, понякога чушка и каквото има в хладилника, общо взето, заедно с различни ароматни подправки :idea:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5