Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот julianne » 01 Сеп 2014, 14:00

Привет! Малко е риторичен въпросът в заглавието, но не мога да си обясня!

Вярно, че формата ми за сладкиши е смотана, но правя всичко каквото трябва, за да не залепва и в същото време се получава нещо такова :(
image.jpg
image.jpg (39.52 KiB) Прегледано 611 пъти
нямам идея какво друго може да се направи, освен да намалиш формата, а след това да я поръсил с брашно!

Искам да подчертая, че това, което показах на снимката много прилича на предпоследният ми сладкиш с шоколадово глазура, който за разлика от вида си, на вкус беше впечатляващо добър!

Кажете ми какво да направя, за да изглежда по-сносно сладкиша ми следващия път, моля, имате ли идея какво друго може да се направи, за да не остава по формата :? :oops:
julianne
 
Мнения: 404
Регистриран на: 27 Ное 2013, 14:50

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот MollyDolly » 01 Сеп 2014, 14:09

Може би трябва да слагаш по повече и от двете и моята форма не е съвсем в ред, но по същия начин успявам да го измъкна, другото което се сетих е, че трябва да го оставиш да изстине преди да го извадиш, ако бързаш може и заради това да ти се разпада :roll:
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Ное 2014, 14:45

Като е много смотана формата винаги има хартия за печене, дето върши чудеса и все пак е добре малко да я намазните с четка ;) Пък да, ако няма достатъчно мазнина и брашно и се опитвате да го извадите горещо ще се разпадне ;)
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот Kremiliya » 08 Дек 2014, 15:21

Важно е разбира се да се остави да се охлади, иначе шансът да се разпадне е 99% и оставяме 1% за чудо :)
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот zheleva212 » 08 Дек 2014, 15:32

Чувала съм, че се прави някаква по-специална смес против залепване, въпреки, че при наличието на хартия за печене, няма да ти влезе в употреба, но като се замисля, ако формата ти е нещо от този сорт
72a.jpg
72a.jpg (6.86 KiB) Прегледано 329 пъти
ще ти потрябва и е по-добре да потърсиш тази рецепта :idea:
zheleva212
 
Мнения: 383
Регистриран на: 20 Ное 2013, 16:51

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот Krum » 08 Дек 2014, 15:39

Хубава работа ;) мажете с олио, поръсвате с брашно и сте готови, няма залепване ;) :mrgreen:
Аватар
Krum
 
Мнения: 1386
Регистриран на: 21 Ное 2014, 14:30

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот Lollipop » 09 Дек 2014, 17:42

zheleva212 написа:Чувала съм, че се прави някаква по-специална смес против залепване, въпреки, че при наличието на хартия за печене, няма да ти влезе в употреба, но като се замисля, ако формата ти е нещо от този сорт
72a.jpg
ще ти потрябва и е по-добре да потърсиш тази рецепта :idea:

ти някаква реликва направо намери :))) това е само за брашно и олио друго спасение няма ;)
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот Burborino » 09 Дек 2014, 17:51

Аз бих препоръчала намасляването да е с масло, а не с олио.
Иначе може да се поръси вместо с брашно с галета, но не е задължително.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino
 
Мнения: 301
Регистриран на: 26 Ное 2014, 18:52
Местоположение: middle-earth

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот Krum » 10 Дек 2014, 13:06

Burborino написа:Аз бих препоръчала намасляването да е с масло, а не с олио.
Иначе може да се поръси вместо с брашно с галета, но не е задължително.

Е ако нямаш масло под ръка всичко става, пък и ако в тестото има олио, дали отвън толкова ще му навреди, че пак има олио :Р
Аватар
Krum
 
Мнения: 1386
Регистриран на: 21 Ное 2014, 14:30

Re: Защо винаги сладкиша остава по формата?!!

Мнениеот rabotnata pchela » 13 Юли 2015, 14:30

Burborino написа:Аз бих препоръчала намасляването да е с масло, а не с олио.
Иначе може да се поръси вместо с брашно с галета, но не е задължително.

Каква е разликата, дали е масло или олио аз не съм намерила никакви различия, когато пека, освен ако не е много олиото и брашното :)
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron