Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот Yunona » 06 Сеп 2014, 21:22

Здравейте, в отчаянието и безсилието си не зная какво друго да направя освен да пусна тази тема в няколко форума, да поискам съвет и да се опитам да предпазя другите от своите грешки...

Ще се опитам да бъда кратка:
Пет години бяхме щастливи собственици на прекрасен йоркширски териер. Това лято за първи път ни се наложи да потърсим хотел за кучета. Избирахме дълго и внимателно и поверихме Инди на хотел "Доги делукс" близо до Пловдив, за който прочетохме само положителни отзиви. Когато отидохме да го видим, бяхме очаровани от отношението на собственичката и от обстановката там - хубаво зелено дворче, големите кучовци са отделно от малките (докъм 10 кг), няма клетки и т.н.
Оставихме кучо на 23 август и спокойно отидохме на море. Съгласно практиката си, собственичката пускаше във ФБ снимки и клипчета на гостуващите в хотела кучета, между които и нашето. Изглеждаше добре, играеше си, бяхме спокойни и доволни. На 25-ти сутринта ни се обадиха, че е "починал"...
Веднага се изстреляхме от Ахтопол, пристигнахме в хотела за кучета. Обяснението беше, че сутринта бил добре, играел си, но по едно време паднал край пътечката и не дишал. Правили му изкуствено дишане, закарали го и на ветеринар, но той само констатирал смъртта. Можело да е инфаркт, инсулт и т.н. Ние казахме, че със сигурност държим да знаем точната причина за смъртта, защото кученцето ни беше в перфектно здраве. Вечерта, когато разглеждах телцето, видях малка рана от ухапване близо до устата... По съвет на нашите ветеринари на следващия ден отидохме за аутопсия в Клиниката за дребни животни към Тракийския университет в Ст. Загора. Резултатите бяха категорични - животното е убито от друго животно. Има ухапна рана, но смъртта е настъпила в резултат на асфиксия. Серия вътрешни кръвоизливи показват, че любимото ни кученце е умряло в големи мъки.
Връчихме на собственичката на хотела копие от протокола за аутопсията. Тя беше много тъжна, сподели, че работи от 5 години, досега и ухапано куче не е имала... Не можела да разбере как се е случило това.... Обеща да ни съдейства с каквото може ?!?!
Всеки, който е виждал йорки, знае колко са нежни и крехки, спокойно могат да бъдат убити от друго куче с тегло 8 кг например.
Боли ме страшно много.... Обвинявам се непрестанно, че го оставихме там.
Мисля, че вината на собствениците е голяма - оказа се, младата жена съвсем сама се грижи за всички кучета (капацитетът на хотела е 12-13 кучета), а освен това гледа и детето си. От време на време и помагал мъжът и, каквото и да значи това "от време на време". Със сигурност, когато кучетата са пуснати, трябва да има постоянен надзор...
Със собственичката на хотела си писахме по ФБ, тя обеща да пусне някакъв пост, посветен на Инди... За мое огромно изумление видях само снимка на душичката ми с ангелски крилца и някакъв текст, гласящ колко е тъжно да загубиш приятел и как винаги ще помним доброто мило кученце. Нито дума за вина, извинение и каквото и да е от този род. Заболя ме ужасно.
Понастоящем всички снимки от пребиваването на Инди в хотела са свалени от профила, но аз навреме направих достатъчно принтскрийнове.
Който се интересува, може да види линк към ФБ профила на хотела, написах отзив, който не могат да изтрият. Отзивите са долу вляво.
https://www.facebook.com/DoggyDeluxe?ref=ts&fref=ts

Моля, посъветвайте ме какво да правя? Как бихте постъпили вие? Какво да направим, за да няма повече ненавреме минали по моста на дъгата кученца? Как да съдействаме да се засили контрола над хотелите за кучета?
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот MGB » 07 Сеп 2014, 13:55

Като начало никога не бих оставила кучето си в "хотел" за домашни любимци и по-скоро не проумявам как собствениците на кучета изоставят любимците си на подобни места, особено когато става въпрос за крехки животинки като йоркширите.
И не смятам, че ако ходите в градини за кучета на разходка, там където няма ограничение за породи или големината им, щяхте да се справите по-добре, ако беше настанала суматоха, в която е и вашето йорки.
От друга страна поставихте ли се на мястото на жената, ако вие имахте хотел с капацитет 12 кучета, 12 човека персонал ли щяхте да наемете - глупости!
Смятам, че вината е във Вас и щом нямате възможност да се грижите целогодишно, ежедневно за любимеца си, просто нямате право да имате такъв!
MGB
 
Мнения: 438
Регистриран на: 09 Апр 2014, 14:24

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот Yunona » 07 Сеп 2014, 14:35

MGB написа:Като начало никога не бих оставила кучето си в "хотел" за домашни любимци и по-скоро не проумявам как собствениците на кучета изоставят любимците си на подобни места, особено когато става въпрос за крехки животинки като йоркширите.
И не смятам, че ако ходите в градини за кучета на разходка, там където няма ограничение за породи или големината им, щяхте да се справите по-добре, ако беше настанала суматоха, в която е и вашето йорки.
От друга страна поставихте ли се на мястото на жената, ако вие имахте хотел с капацитет 12 кучета, 12 човека персонал ли щяхте да наемете - глупости!
Смятам, че вината е във Вас и щом нямате възможност да се грижите целогодишно, ежедневно за любимеца си, просто нямате право да имате такъв!


Благодаря за градивната критика, достатъчно се самообвинявам, че го оставих там....
Сигурно и родителите, които не могат целогодишно, ежедневно да се грижат за децата си, нямат право да имат деца? И не бива да ги пускат на детска градина, училищен лагер, екскурзия... защото ако там се случи инцидент, родителите ще са виновни, че са ги пуснали, нали?? Хайде сега, помислете кой говори глупости!
Все пак - не съм го изоставила, за 5 години това е първият път, в който се наложи да потърсим подобен хотел. Той е специализирано заведение, в което следва да се гарантира безопасността на животните. Увериха ме, че не смесват големи и малки животни. Специално подчертах, че винаги сме пазили кучето си, не е събирано с големи кучета, не го пускам свободно в градинки, където тичат различни по размер кучета. Казаха ми, че всичко ще се спазва точно и няма от какво да се притеснявам. Посочиха ми още няколко подобни дребосчета. Инди се заигра чудесно с тях. Само че на снимките после имаше и по-големи...
Що се отнася до жената - решила е да прави хотел, трябва да осигури необходимите условия. Няма нужда от 12 човека, но една жена (както се оказа през това време и детето си гледа, и домакинството си върти, защото там и живеят) няма как да се справи с всичко. И моят Инди изтегли късата клечка...
В обобщение ще кажа - имам си вина и ще си я нося винаги. Но тези, които допуснаха кучето ми да умре под техните "грижи" имат в пъти повече вина, защото се пънат да правят бизнес и да печелят пари от нещо, с което очевидно не могат да се справят.
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот Fancy » 07 Сеп 2014, 16:03

Съжалявам за кученцето ти, предполагам ще се съгласиш, че като всяко друго нещо в България и това с кучешките хотели е без всякакъв надзор от страна на каквито и да било институции. Не оправдавам и не съдя никого, но съм убедена, че трябва да се наложи някакъв по-сериозен контрол. Горе-долу това съвпада с идеята всеки трети да има частна детска градина в двора на къщата си, е, не може... :|
Fancy
 
Мнения: 497
Регистриран на: 19 Окт 2013, 11:25

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот velmira » 09 Сеп 2014, 16:58

И аз искам да ви споделя какво се случи с моето куче-Йорго,когато го оставихме там миналата година по коледните празници.Бях чела много положителни мнения за този хотел и решихме да им се доверим и да оставим Йорго .Денят в който трябваше да идем да приберем кученцето си ни се обадиха в 7.30 сутринта да ни кажат.че е успял да избяга,тъй като въпросната госпожа е излизала някъде и не е видяла.че вратата на двора не се е затворила хубаво.Била го гонила,но той избягал много бързо по баира и не могла да го намери.После ни казаха,че са го търсили и съпруга и го познавали всички хора от Брестник и появили се Йорго там веднага щели да го хванат,тъй като те ги били предупредили.Естествено в това нямаше нищо вярно понеже след това обиколихме всички къщи във вилната зона,както и повечето къщи в близост до хотела,които се намират в с. Брестник и никой въобще не беше чувал за изгубено куче,а те ни лъгаха през цялото време.че го търсят.Също така ни предложиха да ни подарят друго куче.все едно така лесно може да заменим Йорго,който сме гледали 8 години.
velmira
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Сеп 2014, 16:56

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот Yunona » 10 Окт 2014, 23:11

Към днешна дата имаме следните новини: официален отговор на нашата жалба до Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив (те се занимават и с кучешките приюти и пансиони) гласи, че няма регистриран хотел "Доги делукс"!!! С други думи, повече от 5 години този "хотел" работи и се рекламира НАПЪЛНО НЕЗАКОННО!! Направена е проверка на място по нашия сигнал - тя установява, че в един обикновен частен дом очевидно се приемат домашни любимци за престой, но без спазване на каквито и да е условия за безопасност, както и без всякаква документация...
Това обаче ни най-малко не притеснява собственичката на т.нар. хотел - след закриване на предишната ФБ страница на "хотела" поради множество отрицателни отзиви, тя направи нова: https://www.facebook.com/DoggyDeluxe1?fref=ts Дори предупреждава, че по Коледа ще приемат само с резервации! Резервации за незаконен хотел!! Що за наглост????
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот mix_twix » 29 Яну 2015, 14:08

НЕ се учудвам изобщо какво е станало, даже май не се сещам някъде да има приюти за животни и то законни и то частни де, хотел или както там искате го наричайте. Най-сигурно е кучето ви да бъде с вас, за да не стават инциденти. А понеже живеем в България, то не очаквайте каквито и да е било санкции за собствениците на приюта.
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот Snejna » 30 Яну 2015, 14:36

Не мога да повярвам! Аз съм оставяла кучето си на хотел и за щастие нищо не се е случвало, но вече ще се замисля дали да го направя :(
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот Yunona » 02 Фев 2015, 14:51

Snejna написа:Не мога да повярвам! Аз съм оставяла кучето си на хотел и за щастие нищо не се е случвало, но вече ще се замисля дали да го направя :(


Проверете дали хотелът, на който искате да поверите любимеца си, е легитимен. Дали е регистриран в съответната областна дирекция по безопасност на храните (не се изненадвайте, кучешките хотели са на тяхно подчинение). Само тогава имате някаква гаранция, че за кученцето Ви ще се грижат по правилата. Ние не го направихме и ще съжалявам винаги. И за миг не съм допускала, че хотел, който работи от 6 години и има безброй реклами къде ли не из интернет, може да бъде напълно незаконен. Но по нашия край всичко може, поне така се оказа...
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Убиха кучето ми в хотел за кучета. Пазете любимците си!

Мнениеот donni » 02 Фев 2015, 15:45

Yunona написа:
Snejna написа:Не мога да повярвам! Аз съм оставяла кучето си на хотел и за щастие нищо не се е случвало, но вече ще се замисля дали да го направя :(


Проверете дали хотелът, на който искате да поверите любимеца си, е легитимен. Дали е регистриран в съответната областна дирекция по безопасност на храните (не се изненадвайте, кучешките хотели са на тяхно подчинение). Само тогава имате някаква гаранция, че за кученцето Ви ще се грижат по правилата. Ние не го направихме и ще съжалявам винаги. И за миг не съм допускала, че хотел, който работи от 6 години и има безброй реклами къде ли не из интернет, може да бъде напълно незаконен. Но по нашия край всичко може, поне така се оказа...

Съгласна съм, поне ако е легитимен хотелът може да ги държиш отговорни, а сега излиза, че все едно си оставила кучето си при познат, въпреки че при едно разследване или нещо подобно от ваша страна, може да се докажете, че за тези услуги се взимат пари, които не се отчитат от никъде!
donni
 
Мнения: 499
Регистриран на: 09 Май 2014, 17:05

Следваща

Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта