Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

29 Сеп 2014, 08:51

Привет! Наскоро се сетих колко много децата обичат биксвитената торта, която приготвям, но кремът винаги е един и същ и вече им е омръзна доста! :(

Искам да приготвя по различен начин бисквитена торта, с друг крем или по съвсем различен начин, например нещо такова
56.jpg
56.jpg (32.57 KiB) Прегледано 1698 пъти
Чудя се какъв може да бъде кремът, за да обгръща по този начин начупените бисквитки? :?
Ще съм много благодарна, ако някой ми даде идеи за една по-различна бисквитена торта или за някакъв ваш любим крем?! :!:

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

29 Сеп 2014, 08:54

Приятелят ми страшно много обича яйчен крем и трудно мога да си представя да направя бисквитената торта с друг :lol: но сега се сещам, че и домашен течен шоколад може да свърши хубава работа, той леко се желира в хладилника :)

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

30 Сеп 2014, 15:59

Здравейте!
От няколко години насам правя една мн вкусна бисквитена торта, която преспокойно може да мине и за небисквитена, тъй като бисквитите не са натрошени, а се редят като блат.

Ползвам три пакетчета обикновени бисквити на Житен дар с масло. Понякога заменям едното пакетче с какаови пак на Житен дар. Редя в правоъгълна форма 4 на 3 бисквити, т.е. всеки блат ми е от по 12 биксвити. Бисквитите се потапят с леко затоплено прясно мляко и така се редят. Редят се 4 реда един върху друг, помежду им крем. Крем ползвам ванилия и/или шоколад на д-р Йоткер - крем Парадайз. Приготвя се със студено прясно мляко - 300 мл. Тортата трябва да престои половин ден в хладилник преди да се яде.

Тортата става супер бързо - може би 20 минути. А резултата е неочаквано вкусен и ефектен. Отгоре вече си украсявате с каквото си искате. Аз обикновено ползвам една малка кутийка сладкарска сметана за разбиване и всякакви плодове, желирани бонбони и т.н.

Боркова, крем Парадайз ванилия доста наподобява на вкус яйчния крем, а в торта - съвсем!

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

28 Ное 2014, 16:59

С млечен или с маскарпоне и мляко, става вкусно, зависи колко изискана искаш да бъде, на мен най-много ми харесва с нишесте - вкусът от детството ми! :)

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

28 Ное 2014, 17:05

Snejna написа:С млечен или с маскарпоне и мляко, става вкусно, зависи колко изискана искаш да бъде, на мен най-много ми харесва с нишесте - вкусът от детството ми! :)

Добре де, явно аз нещо не мога да открия каквото трябва, когато искам да направя ванилов крем, просто не виждам разлика с яйчния, както и млечния продуктите са абсолютно едни и същи, че и с едни и същи пропорции!!! :evil:

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

08 Дек 2014, 14:16

PasDeDeux написа:
Snejna написа:С млечен или с маскарпоне и мляко, става вкусно, зависи колко изискана искаш да бъде, на мен най-много ми харесва с нишесте - вкусът от детството ми! :)

Добре де, явно аз нещо не мога да открия каквото трябва, когато искам да направя ванилов крем, просто не виждам разлика с яйчния, както и млечния продуктите са абсолютно едни и същи, че и с едни и същи пропорции!!! :evil:

Бе прави го с нишесте и не се тормози :Р

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

08 Дек 2014, 14:36

Последния път направих традиционния яйчен крем, но към него добавих половин млечен шоколад и половин бял, стана с интересен и много богат вкус! ;)

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

17 Дек 2014, 11:36

Fancy написа:Последния път направих традиционния яйчен крем, но към него добавих половин млечен шоколад и половин бял, стана с интересен и много богат вкус! ;)

да много добре му се връзва шоколада на този крем :)

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

04 Мар 2015, 15:17

Най си я обичам бисквитената торта с обикновения крем нишесте ;) Сякаш това е вечната класика :)

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

06 Мар 2015, 11:33

Krum написа:Най си я обичам бисквитената торта с обикновения крем нишесте ;) Сякаш това е вечната класика :)

О, да това си е тортата, която си помним от детството, но това гадно нишестее... бляк :)
Аз я харесвам много с крем с маскарпоне, но излиза скъпо после за една обикновена бисквитена торта.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5