С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот maminka » 29 Сеп 2014, 08:51

Привет! Наскоро се сетих колко много децата обичат биксвитената торта, която приготвям, но кремът винаги е един и същ и вече им е омръзна доста! :(

Искам да приготвя по различен начин бисквитена торта, с друг крем или по съвсем различен начин, например нещо такова
56.jpg
56.jpg (32.57 KiB) Прегледано 1695 пъти
Чудя се какъв може да бъде кремът, за да обгръща по този начин начупените бисквитки? :?
Ще съм много благодарна, ако някой ми даде идеи за една по-различна бисквитена торта или за някакъв ваш любим крем?! :!:
maminka
 
Мнения: 363
Регистриран на: 17 Фев 2014, 15:14

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот borkova » 29 Сеп 2014, 08:54

Приятелят ми страшно много обича яйчен крем и трудно мога да си представя да направя бисквитената торта с друг :lol: но сега се сещам, че и домашен течен шоколад може да свърши хубава работа, той леко се желира в хладилника :)
borkova
 
Мнения: 323
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 10:29

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот utro77 » 30 Сеп 2014, 15:59

Здравейте!
От няколко години насам правя една мн вкусна бисквитена торта, която преспокойно може да мине и за небисквитена, тъй като бисквитите не са натрошени, а се редят като блат.

Ползвам три пакетчета обикновени бисквити на Житен дар с масло. Понякога заменям едното пакетче с какаови пак на Житен дар. Редя в правоъгълна форма 4 на 3 бисквити, т.е. всеки блат ми е от по 12 биксвити. Бисквитите се потапят с леко затоплено прясно мляко и така се редят. Редят се 4 реда един върху друг, помежду им крем. Крем ползвам ванилия и/или шоколад на д-р Йоткер - крем Парадайз. Приготвя се със студено прясно мляко - 300 мл. Тортата трябва да престои половин ден в хладилник преди да се яде.

Тортата става супер бързо - може би 20 минути. А резултата е неочаквано вкусен и ефектен. Отгоре вече си украсявате с каквото си искате. Аз обикновено ползвам една малка кутийка сладкарска сметана за разбиване и всякакви плодове, желирани бонбони и т.н.

Боркова, крем Парадайз ванилия доста наподобява на вкус яйчния крем, а в торта - съвсем!
Suffer well!
Аватар
utro77
 
Мнения: 49
Регистриран на: 23 Май 2012, 15:56

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот Snejna » 28 Ное 2014, 16:59

С млечен или с маскарпоне и мляко, става вкусно, зависи колко изискана искаш да бъде, на мен най-много ми харесва с нишесте - вкусът от детството ми! :)
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2362
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот PasDeDeux » 28 Ное 2014, 17:05

Snejna написа:С млечен или с маскарпоне и мляко, става вкусно, зависи колко изискана искаш да бъде, на мен най-много ми харесва с нишесте - вкусът от детството ми! :)

Добре де, явно аз нещо не мога да открия каквото трябва, когато искам да направя ванилов крем, просто не виждам разлика с яйчния, както и млечния продуктите са абсолютно едни и същи, че и с едни и същи пропорции!!! :evil:
PasDeDeux
 
Мнения: 382
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот silver933 » 08 Дек 2014, 14:16

PasDeDeux написа:
Snejna написа:С млечен или с маскарпоне и мляко, става вкусно, зависи колко изискана искаш да бъде, на мен най-много ми харесва с нишесте - вкусът от детството ми! :)

Добре де, явно аз нещо не мога да открия каквото трябва, когато искам да направя ванилов крем, просто не виждам разлика с яйчния, както и млечния продуктите са абсолютно едни и същи, че и с едни и същи пропорции!!! :evil:

Бе прави го с нишесте и не се тормози :Р
Аватар
silver933
 
Мнения: 1924
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот Fancy » 08 Дек 2014, 14:36

Последния път направих традиционния яйчен крем, но към него добавих половин млечен шоколад и половин бял, стана с интересен и много богат вкус! ;)
Fancy
 
Мнения: 469
Регистриран на: 19 Окт 2013, 11:25

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Дек 2014, 11:36

Fancy написа:Последния път направих традиционния яйчен крем, но към него добавих половин млечен шоколад и половин бял, стана с интересен и много богат вкус! ;)

да много добре му се връзва шоколада на този крем :)
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4375
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот Krum » 04 Мар 2015, 15:17

Най си я обичам бисквитената торта с обикновения крем нишесте ;) Сякаш това е вечната класика :)
Аватар
Krum
 
Мнения: 1224
Регистриран на: 21 Ное 2014, 14:30

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот Lollipop » 06 Мар 2015, 11:33

Krum написа:Най си я обичам бисквитената торта с обикновения крем нишесте ;) Сякаш това е вечната класика :)

О, да това си е тортата, която си помним от детството, но това гадно нишестее... бляк :)
Аз я харесвам много с крем с маскарпоне, но излиза скъпо после за една обикновена бисквитена торта.
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2502
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта