Смятате ли, че вегетарианството ни прави по-здрави и ако не – защо?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Смятате ли, че вегетарианството ни прави по-здрави и ако не – защо?

Мнениеот Snejna » 29 Окт 2015, 16:59

Локумът написа:
Krum написа:пухче, до някъде. все пак ако се следва тази логика, с детоксикации прочие би следвало да не си безсмъртен, но поне до 150 да изкараш. :roll:

Хм, има логика да ! :) Безсмъртието идва с малко повече спанак :)

Ако ставаше толкова лесно щеше да ем ного хубаво :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Snejna » 29 Окт 2015, 16:59

Локумът написа:
Krum написа:пухче, до някъде. все пак ако се следва тази логика, с детоксикации прочие би следвало да не си безсмъртен, но поне до 150 да изкараш. :roll:

Хм, има логика да ! :) Безсмъртието идва с малко повече спанак :)

Ако ставаше толкова лесно щеше да ем ного хубаво :)
Аватар
Snejna

Мнениеот svetlozara » 11 Яну 2016, 16:49

Прииска ми се да живея до 120 поне. :) Все пак не е голяма гаранция, вегетарианството не означава здравословно хранене гарантирано, можеш да си ядеш банички, чипс и подобни и се оказва, че май не е чак толкова здравословно, просто не ядеш месо. останалото вече е промяна в начина ан живот, той не е в битка с месото.
svetlozara

Мнениеот Malina » 12 Яну 2016, 18:17

svetlozara написа:Прииска ми се да живея до 120 поне. :) Все пак не е голяма гаранция, вегетарианството не означава здравословно хранене гарантирано, можеш да си ядеш банички, чипс и подобни и се оказва, че май не е чак толкова здравословно, просто не ядеш месо. останалото вече е промяна в начина ан живот, той не е в битка с месото.

Много си права, не само месото е вредно, а и според някои точно в млечните продукти се крие най-големият проблем, така че вегетарианството никак не пази от това. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Pipilota » 13 Яну 2016, 10:45

И аз съм на това мнение, имам една приятелка, която е вегетарианка, но доволно си хапва всякакви гадости, така че не виждам гаранции за нищо ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 13 Яну 2016, 11:10

Абе аз като цяло мисля, че в цялото си същество и същественост вегетарианството определено е добър избор и правилен. Разбира се, ако го приемеш като вид, в който ядеш баници, чипс, солети, вафли и подобни ежедневно, то няма как да почувстваш на 100% ползите от този нов начин на живот. Като цяло по малкото ядене на месо, дори и в "нормален" Режим би имал страхотни ползи, но ако ги убиваме с вафли няма как да се получи.
Аватар
Lollipop

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси