Смятате ли, че вегетарианството ни прави по-здрави и ако не – защо?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Смятате ли, че вегетарианството ни прави по-здрави и ако не – защо?

Мнениеот niya_mazova » 03 Окт 2014, 15:46

Скоро мярнах във фейсбук някакъв спор за това дали вегетарианците са по-здрави и по-добри в леглото, нещо от този сорт. От тогава започнахме спор с мой приятел, който е на страната на месоядните, а аз съм в другия полюс!

Всъщност стигнахме до идеята, че вегетарианците може и да не ни прави по-здрави, но не ни и разболява, за разлика от месото. По този повод ви черпя с тази кошничка
index.jpg
index.jpg (13.16 KiB) Прегледано 2765 пъти
:) :)

Вие как смятате, прави ли ни вегетарианството по-здрави, просто не ни разболява или е добре да хапваме месо, за да сме пълноценни и в добро здраве?! :?
За тези, които ще са в опозиция - защо, според вас, месото ни прави по-здрави? :roll:

Не коментирах нищо за способностите на вегетарианците в леглото, тъй като смятам, че не от това зависи мощта им там, а си е чиста природна даденост, :idea: не че не може да бъде опорочена, като се има предвид в какъв свят живеем и все пак...
niya_mazova

Re: Смятате ли, че вегетарианството ни прави по-здрави и ако не – защо?

Мнениеот red_eyes » 03 Окт 2014, 15:54

Склонна съм да вярвам, че вегетарианството ни прави само една идея по-здрави, все пак всички знаем основното ястие на Изтока - ориз, не пържола :!: но като го погледнеш от другата страна, има хиляди други начини да умреш от други заболявани, който не се свързват с това дали ядеш или не месо, а и не знам дали някой е запознат от какво почина Стиви Джобс - рак на панкреаса, въпреки че кажи-речи цял живот е бил вегетарианец :!:
Аватар
red_eyes

Мнениеот sodomicdream » 04 Окт 2014, 15:58

Веднага се намествам по въпроса - спомнете си навремето нашите баби и дядовци какво са яли - сланина с хляб и червен пипер. Много плодове и зеленчуци + много свинско месо и сичко, което отглеждат!!! И са живели до 70-80, да не кажем и над 90 годишна възраст!
Какво ни предлагат сега магазините? - Рафинирана захар, прекрасни ГМО продукти, месо, блъскано с естроген (после защо от пилешкото месо растат циците мамъжете :lol: ) Както и да е, нека да продължа - водим застоял начин на живот, не се сещаме, че можем да излезем на разходка и да си поговорим със семейството, а сядаме тъпо пред телевизора и зяпаме още по-тъпи от нас предавания... Ами как искате после да сме здрави?!

Искам да кажа, че човешкият организъм има нужда от всичко по малко. Да търсим златната среда, а не да се лишаваме от това, което обичаме, а да намалим неговото количество. Това е тайната на здравословният начин на живот... Престанете да се тъпчене с онези прехвалени дюнери и готови полуфабрикати! Върнете се в селото при баба и дядо и се научете сами да произвеждате храната си. Работата се утроява, но излиза много по-евтино и е хиляди пъти по-качествено!
sodomicdream

Мнениеот yonko » 04 Окт 2014, 17:27

Съгласен съм с казаното преди мене.
Освен това месоядните не ядат само месо. Такава крайност естествено би била пагубна за организма.
Тази тема може да стане няколко страници, стига достатъчно хора да попаднат на нея. Познавам и повечето аргументи в полза на вегетарианството. С някои съм съгласен, с други не съвсем. Не приемам обаче, че вегетарианството прави хората по-спокойни и по-дружелюбни. Някои вегетарианци така яростно нападат месоядните... :)
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Мнениеот lini_leni » 06 Окт 2014, 13:04

Ами не подкрепям и не виня никого, но истината е, че не ям месо повече от 10 години, спрях в крехка възраст на развитие, но не съм забелязала да съм по-здрава или по-болна, чувствам се отлично, естествено като на всеки човек, имунитета ми спада от време на време, но го поддържам с мед, пчелни продукти и джинджифил.
Що се отнася до враждебните вегани и вегетарианци, yonko, те могат да се обобщят с една дума - комплексари :| всеки има свое разбиране и е явно, че никой не може да проумее това на другия, но кой си ти, за да виниш и съдиш?!
lini_leni

Мнениеот Kaya » 15 Ное 2014, 18:54

Нямам мнение, всичко се свежда до това,че вегетарианците поне ядат често плодове и зеленчуци, но от друга страна, скоро обявиха вегератианството за психично заболяване ;) :lol:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 19 Ное 2014, 14:54

Винаги съм се чудила как успяват да се нахранят не просто вегетарианците, а направо- веганите, при положение,че не приемат абсолютно никакви животински продукти. Но защо след като е толкова полезно, винаги, и в историята,сме обявявани за месоядни. Ако не е било месото,можеше да не оцелеем през ледниковия период, явно си е от значение за израстването ни като такава човешка раса, защо го отричат?
Според повечето вегетарианци, това е храненето,което е свързано с истинската ни природа... :roll: :?:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот yonko » 20 Ное 2014, 17:10

lini_leni написа:Ами не подкрепям и не виня никого, но истината е, че не ям месо повече от 10 години, спрях в крехка възраст на развитие, но не съм забелязала да съм по-здрава или по-болна, чувствам се отлично, естествено като на всеки човек, имунитета ми спада от време на време, но го поддържам с мед, пчелни продукти и джинджифил.
Що се отнася до враждебните вегани и вегетарианци, yonko, те могат да се обобщят с една дума - комплексари :| всеки има свое разбиране и е явно, че никой не може да проумее това на другия, но кой си ти, за да виниш и съдиш?!

lini_leni, казах едно изречение без да виня и съдя някого, само констатация, при това накрая с емотикон за усмивка, който трябваше да подскаже вложената емоция в казаното. Останалото са делюзии.
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Мнениеот Snejna » 01 Дек 2014, 16:59

Смятам наистина, че е по-полезна храна, отколкото да се набляга на месото, но от друга страна вярвам, че е най-добре да сме в златната среда - месо рядко и повече плодове и зеленчуци :)
Аватар
Snejna

Мнениеот S_Milenska » 09 Фев 2015, 13:09

Мисля, че много добре помага на състоянието ни като цяло, но определено не е моя режим.
Аватар
S_Milenska

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси