Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Киселини след хранене – от какви храни да се пазя?

13 Яну 2015, 13:52

Ето на какво попадах днес във Фрамар, не знам колко е ефикасно обаче.

http://saveti.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BB%D1%83%D0%BA%D1%81-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D1%87%D0%B5-%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B8

13 Яну 2015, 15:01

Може и да помогне, аз когато бях бременна страдах от киселини и пиех страшно много вода, за да се преборя с неприятното усещане.

20 Яну 2015, 13:16

Основното е преяждането не толкова храните, черния пипер, кисели храни се предполага, че ще ви действат зле. ;)

13 Авг 2015, 08:11

Освен преяждането, мисля че им аи голямо значение какво ядем. Също съм забелязала по себе си, че понякога ми се събират "пикови дни" и почти всичко, което ям ме дразни и ми се получават киселини. Затова избягвам след като съм имала такова усещане да ям каквато и да е по-дразнеща храна, никакви домати, ориз, газирано и каквото още се сетите. :)

17 Авг 2015, 16:26

Pipilota написа:Освен преяждането, мисля че им аи голямо значение какво ядем. Също съм забелязала по себе си, че понякога ми се събират "пикови дни" и почти всичко, което ям ме дразни и ми се получават киселини. Затова избягвам след като съм имала такова усещане да ям каквато и да е по-дразнеща храна, никакви домати, ориз, газирано и каквото още се сетите. :)

А забелязала ли си в какви моменти се появяват тези "пикови дни" понеже при мен е малко относително и все още не мога да си хвана цаката

27 Авг 2015, 15:57

PasDeDeux написа:
Pipilota написа:Освен преяждането, мисля че им аи голямо значение какво ядем. Също съм забелязала по себе си, че понякога ми се събират "пикови дни" и почти всичко, което ям ме дразни и ми се получават киселини. Затова избягвам след като съм имала такова усещане да ям каквато и да е по-дразнеща храна, никакви домати, ориз, газирано и каквото още се сетите. :)

А забелязала ли си в какви моменти се появяват тези "пикови дни" понеже при мен е малко относително и все още не мога да си хвана цаката

Абе, Pipilota, отиде ми половината меню, ти какво ме направи :mrgreen: но не зная кое е по-добре гладна или с киселини, поне за тях има хапчета, за глада няма :!: :lol:

31 Авг 2015, 13:04

От години не съм страдала от киселини, избирам храната си правилно, избягвам да ям лук и подобни, ако не са добре сготвени :)

02 Сеп 2015, 14:53

и аз имам киселини от ориза не знам защо така се получава, както и от доматите - сготвените, затова ги избягвам и гледам да не ям такива неща ;)

02 Сеп 2015, 16:28

Mon_ton написа:и аз имам киселини от ориза не знам защо така се получава, както и от доматите - сготвените, затова ги избягвам и гледам да не ям такива неща ;)

И на мен ми се получава, може би защото слагам адски много подправки но пък иначе не ми е толкова вкусен. :)

02 Сеп 2015, 16:49

kauda написа:
Mon_ton написа:и аз имам киселини от ориза не знам защо така се получава, както и от доматите - сготвените, затова ги избягвам и гледам да не ям такива неща ;)

И на мен ми се получава, може би защото слагам адски много подправки но пък иначе не ми е толкова вкусен. :)

намали ги ако слагаш черен пипер той може да е виновен за образуването на киселини :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3