Киселини след хранене – от какви храни да се пазя?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Киселини след хранене – от какви храни да се пазя?

Мнениеот Kremiliya » 13 Яну 2015, 15:01

Може и да помогне, аз когато бях бременна страдах от киселини и пиех страшно много вода, за да се преборя с неприятното усещане.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Snejna » 20 Яну 2015, 13:16

Основното е преяждането не толкова храните, черния пипер, кисели храни се предполага, че ще ви действат зле. ;)
Аватар
Snejna

Мнениеот Pipilota » 13 Авг 2015, 08:11

Освен преяждането, мисля че им аи голямо значение какво ядем. Също съм забелязала по себе си, че понякога ми се събират "пикови дни" и почти всичко, което ям ме дразни и ми се получават киселини. Затова избягвам след като съм имала такова усещане да ям каквато и да е по-дразнеща храна, никакви домати, ориз, газирано и каквото още се сетите. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот PasDeDeux » 17 Авг 2015, 16:26

Pipilota написа:Освен преяждането, мисля че им аи голямо значение какво ядем. Също съм забелязала по себе си, че понякога ми се събират "пикови дни" и почти всичко, което ям ме дразни и ми се получават киселини. Затова избягвам след като съм имала такова усещане да ям каквато и да е по-дразнеща храна, никакви домати, ориз, газирано и каквото още се сетите. :)

А забелязала ли си в какви моменти се появяват тези "пикови дни" понеже при мен е малко относително и все още не мога да си хвана цаката
PasDeDeux

Мнениеот MGB » 27 Авг 2015, 15:57

PasDeDeux написа:
Pipilota написа:Освен преяждането, мисля че им аи голямо значение какво ядем. Също съм забелязала по себе си, че понякога ми се събират "пикови дни" и почти всичко, което ям ме дразни и ми се получават киселини. Затова избягвам след като съм имала такова усещане да ям каквато и да е по-дразнеща храна, никакви домати, ориз, газирано и каквото още се сетите. :)

А забелязала ли си в какви моменти се появяват тези "пикови дни" понеже при мен е малко относително и все още не мога да си хвана цаката

Абе, Pipilota, отиде ми половината меню, ти какво ме направи :mrgreen: но не зная кое е по-добре гладна или с киселини, поне за тях има хапчета, за глада няма :!: :lol:
MGB

Мнениеот Kaya » 31 Авг 2015, 13:04

От години не съм страдала от киселини, избирам храната си правилно, избягвам да ям лук и подобни, ако не са добре сготвени :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Mon_ton » 02 Сеп 2015, 14:53

и аз имам киселини от ориза не знам защо така се получава, както и от доматите - сготвените, затова ги избягвам и гледам да не ям такива неща ;)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот kauda » 02 Сеп 2015, 16:28

Mon_ton написа:и аз имам киселини от ориза не знам защо така се получава, както и от доматите - сготвените, затова ги избягвам и гледам да не ям такива неща ;)

И на мен ми се получава, може би защото слагам адски много подправки но пък иначе не ми е толкова вкусен. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Lisica » 02 Сеп 2015, 16:49

kauda написа:
Mon_ton написа:и аз имам киселини от ориза не знам защо така се получава, както и от доматите - сготвените, затова ги избягвам и гледам да не ям такива неща ;)

И на мен ми се получава, може би защото слагам адски много подправки но пък иначе не ми е толкова вкусен. :)

намали ги ако слагаш черен пипер той може да е виновен за образуването на киселини :)
Аватар
Lisica

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар