И понеже в предната тема писах за хляб, ми се отвори едно странно желание да замеся домашен!
Имам няколко огромни спънки в това начинание

и си мисля, че резултата ще е трагичен! Разбрах, че първо закваската за хляб се прави за около седмица, а самия хляб нямам идея как трябва да приготвя със закваска
Надявам се да има и по-бърза процедура, за приготвяне на закваската, но се съмнявам и въпреки това, ако някой има идея - държа да я чуя! В крайна сметка не ми е ясно какъв хляб би се получил, нещо като този


- hliab.jpg (27.93 KiB) Прегледано 605 пъти
Много ще се радвам ако някой правил закваска за хляб ми обясни по-подробно, освен как я правя и как я използва,

дали наведнъж цялата или може да се раздели и да се ползва в рамките на седмица например?
От друга страна хляба със закваска, освен още брашно добавя ли се още нещо - сол, мазнина?
