Как определяте размера на порциите си?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как определяте размера на порциите си?

Мнениеот YoLindi » 21 Окт 2014, 11:16

Започнах от известно време да ям доста големи порции, често и не ми достига, та повтарям! :( Не зная до колко е нормално това количество, при положение, че ям по три пъти на ден.

Нямам проблеми с теглото, но не е късно да се появят. :D :oops: Често не зная как да определя разбера на порцията си, а имам чувство, че понякога и сама бих се справила с такава порция :roll: :oops: :oops:
serving-size.jpg
serving-size.jpg (22.38 KiB) Прегледано 911 пъти
малко ме е срам, като се има предвид, колко малко човече съм :oops:

Вие как определяте порциите си, как разбирате с колко бихте могли да се нахраните, тъй като при мен е твърде относително, :roll: за да дам какъвто и да е пример. :( Видях, че има някакво правило, но ако го спазвам мисля, че до два часа най-късно ще съм отново гладна :|
YoLindi

Re: Как определяте размера на порциите си?

Мнениеот red_eyes » 21 Окт 2014, 11:22

И аз обикновено си досипвам втори път, но го правя, защото първия също съм си сложила малко. Опитай се постепенно да намалиш храната, иначе правилото си е ок, тъй като храните са различни и така или иначе ги изяждаш за едно хранене ;)
Аватар
red_eyes

Мнениеот sofi_black » 24 Окт 2014, 16:33

Тези дни започнах да си слагам само в малки чинийки да хапвам и дори и да си досипя, то няма опасност да преям :idea: :idea:
sofi_black

Мнениеот LaCoquine » 27 Апр 2015, 16:59

Не зная дали си се ръководила до сега по правилото на ръката, но мисля, че е доста успешно и не е трудно в последно време само така хапвам и се чувствам добре, значи колкото дланта ти се полагат зеленчуци и плодове, отделно още една длан протеини и толкова въглехидрати, а мазнините да са колкото палеца ти :idea: всъщност за по-лесно прочети това, хем ще ти е под ръка, ако забравиш нещо ;)
LaCoquine

Мнениеот kauda » 27 Апр 2015, 17:09

Използвам голяма чиния, порционна. Това с малката чинийка не го броя, защото така си сипвам по-често, защото все имам по малко. :) Пълня си голямата чиния, слагам си от всичко, което искам да ям вътре и го изяждам - там ми е салатата, там ми е основното, там ми е всичкото. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Bass » 27 Апр 2015, 17:12

Ми тя порцията зависи от храната. Ако ще ям джънк, ще е един бургер, картофки, кола, може и пилешки крилца. Ако ще се храня като белите хора, то ще си сипя повечко, особено ако е някоя вкусна манджичка. Ама с по-малко хляб. То си се компенсира. И вода. :D
Аватар
Bass

Мнениеот Malina » 27 Апр 2015, 17:16

Аз лично си сипвам най-напред една огроомна салата, която гледам да си хапна, след това си почивам поне малко, за да разбера точно колко съм гладна и минавам към основното, ако си сипя всичко едновременно, познайте колко ще изям :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Pipilota » 28 Апр 2015, 06:50

Аз никога не съм си определяла размера на порциите, сипвам си колкото си сипя и това е, не го правя изобщо на въпрос. :roll: Използвам стандартна чиния - не бих казала нито голяма, нито малка. Сипвам на всички, колкото преценя и никога не давам допълнително. :lol: Салатата ни винаги е обща на масата, а децата си имат индивидуална. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот kauda » 28 Апр 2015, 10:22

Никога не съм се замисляла, май си сипвам според това, колко ми е вкусно дадено нещо за хапване. :) Понеже мноого обичам мусака съм склонна да си сложа и огромна порция, която без да ми мигне окото ще изям, но супи и подобни неща хапвам по съвсем малко. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Pipilota » 30 Апр 2015, 10:20

kauda написа:Никога не съм се замисляла, май си сипвам според това, колко ми е вкусно дадено нещо за хапване. :) Понеже мноого обичам мусака съм склонна да си сложа и огромна порция, която без да ми мигне окото ще изям, но супи и подобни неща хапвам по съвсем малко. :)

Много ясно! Ако започна да си сипвам на порции гарантирано ще умра от глад или поне мислено ще съм гладна и ще изям тайно толкова, че свят ще ми се завие! :oops:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети