Какви растения е възможно да виреят в тъмна стая?

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Какви растения е възможно да виреят в тъмна стая?

Мнениеот LEILA » 21 Окт 2014, 12:04

Привет, дами! Предполагам вие сте любителите на цветя вкъщи, а не съпрузите ви :roll:
Имам проблем с цветята у дома, тъй като всички стаи са сравнително тъмни, с малки прозорци и недостатъчно светлина, :( като тази
10.jpg
10.jpg (16.97 KiB) Прегледано 1973 пъти
изключвам единствено спалнята, в която влиза повече светлина, но пък не е много полезно да има какви да е цветя и в спалнята :|

Чудя се какви цветя да си взема, така че да могат да виреят в сравнително тъмна стая :? спомням си, майка ми имаше едно, но ти то умря след като го носих напред - назад, за да открия къде ще му е по-добре :(

Не разчитам на цветарските магазини, тъй като там всеки гледа да пробута нещо, което скоро след това умира :| Надявам се да ми помогнете в избора на растение, което може да вирее и в по-тъмна стая :!: :!:
LEILA

Re: Какви растения е възможно да виреят в тъмна стая?

Мнениеот zheleva212 » 21 Окт 2014, 12:10

Сложила съм един папрат, на който гласувах доверие, че ще се справи в тъмното в ъгъла на стаята и той успя! Чувала съм, че и различните видове бръшлян успяват да се справят, но все още не съм сложила и пълзящо растение вкъщи :D само това ни липсва :D
zheleva212

Мнениеот LaCoquine » 27 Окт 2014, 17:44

Преди време съм гледала папрат в по-тъмна стая и си вървеше чудесно, но скоро ме сдобиха с друг, който си иска светлинка, явно доста си зависи от сорта на цветето! А минавайки покрай цветарски магазин можеш да попиташ, там със сигурност ще те насочат добре :!:
LaCoquine

Мнениеот Mon_ton » 09 Дек 2014, 15:21

Имах една палмоподобно растение, не му знам името, но и без вода може и с много вода може, че и на тъмно и на светло расте! Обещавам да му науча името :mrgreen:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот LEILA » 09 Дек 2014, 16:32

Като цяло не мога аз да вирея в тъмна стая, да не говорим да цветята, опитвам се винаги да съм на максимално светло, тъмнината много ме потиска!
LEILA

Мнениеот Kaya » 10 Дек 2014, 14:05

LEILA написа:Като цяло не мога аз да вирея в тъмна стая, да не говорим да цветята, опитвам се винаги да съм на максимално светло, тъмнината много ме потиска!

И това го има, растенията се нуждаят от светлина, все пак се хранят с нея, много трудно да се намери такова нощно цвете ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Назад към Хоби и развлечения