Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
07 Дек 2015, 14:51
От супермаркетите наистина е гадно месото. :) А и там редовно продават замразено или по-точно размразено месо за прясно..
07 Дек 2015, 15:00
Snejna написа:M.Tasheva написа:Аз го оставям за една нощ накиснато в студена вода, а е нея малко оцет, така месото става крехкичко, а до сега месо от супермаркет не ми се е случвало да мирише. А по-специално това месо, което си купил ти не зная дали е с кост или без, но можеш да си го нарежеш на стекчета и да го пъхнеш във фурната, става бързо и вкусно

Интересно, че не си попадала на гадно месо от супермаркетите, там обикновено е някакво ужасно. Предпочитам от месарски магазин да си вземам!
Зависи, хубавото и чисто месо е в месарските магазини и то на определени фирми, за съжаление е далеч по-солено, но смятам, че може да се компенсира с по-често разнообразие на менюто с постно такова
07 Дек 2015, 15:06
То по принцип може и изобщо да не се яде месо и е още по-безсолно.
А за месото, имам позната, която направо го слага да се вари, изхвърля водата когато се размрази и продължава готвенето с нова вода или пече, не мисля, че е особено правилно, но когато няма време човек, това е положението.
07 Дек 2015, 17:34
Lisica написа:То по принцип може и изобщо да не се яде месо и е още по-безсолно.
А за месото, имам позната, която направо го слага да се вари, изхвърля водата когато се размрази и продължава готвенето с нова вода или пече, не мисля, че е особено правилно, но когато няма време човек, това е положението.
Така харчиш двойно ресурс и време, по-логично е да се вземе от предния ден и да има време да се размрази... а и то със сигурност му се губи вкуса от такова двойно варене!
08 Дек 2015, 00:11
Правилно е месото да се размразява бавно и постепенно.
Вече посочиха най-правилния начин - в хладилника за един ден/една нощ. В краен случай - на стайна температура за няколко часа.
Добър начин за бързо размразяване, което запазва полезните качества на месото, е във фурна с вентилатор - включва се само вентилаторът, без нагряване. От интензивно въртящия се въздух месото се размразява бързо и равномерно.
08 Дек 2015, 10:35
И аз гледам все да го сложа в хладилника, но ако дойдат неочаквани гости или изведнъж се наложи и аз карам шоково, но се случва многоо много рядко. Иначе вечер слагам в хладилника и на другия ден готвя. :)
08 Дек 2015, 12:10
Хмм това за фурната не се бях сещала, апък какви са ви на вас тези шокови гости, аз много мразя такива натрапници, че да им и готвя, по-скоро бих предложила да си извикаме пица...
08 Дек 2015, 13:43
Kaya написа:И аз гледам все да го сложа в хладилника, но ако дойдат неочаквани гости или изведнъж се наложи и аз карам шоково, но се случва многоо много рядко. Иначе вечер слагам в хладилника и на другия ден готвя. :)
Нормално е да има и непредвидени ситуации, но като цяло е добре да спазваме правилата. :) И аз предпочитам, ако мога да поръчам нещо готово,но една пица за примерно 8 човека е до никъде, а товара пада на гърба на домакина, а аз не съм банка, за да изхранвам всички с купени храни. По-добре домашно!
08 Дек 2015, 15:58
В повечето случаи го ваяд от фризера и го слагам в тенджерата, нямам навик да готвя, и го правя, само ако идва някой. Иначе ако сме сами с малкия купувам салам и кренвирши с лютеница и това ядем.
08 Дек 2015, 17:02
Slavena написа:В повечето случаи го ваяд от фризера и го слагам в тенджерата, нямам навик да готвя, и го правя, само ако идва някой. Иначе ако сме сами с малкия купувам салам и кренвирши с лютеница и това ядем.
Ммм какви хубави спомени имам и аз от едно време... това ми беше от любимите хапвания, апък и злоядичка си бях... няма как, нашите и на това бяха доволни
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.