Как процедирате със замразеното месо?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как процедирате със замразеното месо?

Мнениеот Грохот » 21 Окт 2014, 13:26

Преди повече от седмица взех едно замразено месо, но все така си стои в камера, тъй като не зная какво да го направя :?

Тук нямам микровълнова и не зная как да го размразя, дали да го оставя в топла вода или за ден в хладилника да отпусне :? Другото, което ме притеснява е, че е такава ледена буца
meat.jpg
meat.jpg (14.74 KiB) Прегледано 1379 пъти
и не зная какво да го направя, как да го сготвя, така и не се научих да готвя месо :|
Понеже не зная какво може да е месото, взех го от близкия супермаркет и има голяма вероятност да бъде с лош дъх, има ли начин да го измириша, преди да съм го сготвила :roll:

Понеже нямам идея как да процедирам със замразено месо, не зная дали е редно напълно да се размрази преди да го готвя или е по-добре като омекне малко направо да го пъхна във фурната, :roll: ще съм адски благодарна някой любител на месото да ме светне за какво иде реч при приготвянето на месо :roll:
Грохот

Re: Как процедирате със замразеното месо?

Мнениеот M.Tasheva » 21 Окт 2014, 13:36

Аз го оставям за една нощ накиснато в студена вода, а е нея малко оцет, така месото става крехкичко, а до сега месо от супермаркет не ми се е случвало да мирише. А по-специално това месо, което си купил ти не зная дали е с кост или без, но можеш да си го нарежеш на стекчета и да го пъхнеш във фурната, става бързо и вкусно :roll:
M.Tasheva

Мнениеот Snejna » 27 Ное 2014, 17:43

Ами всеки вариант за размразяване е ОК :) аз съм размразявала ударно в топла вода, като има нещо спешно не мисля много за начина на размразяване, иначе изкарвам от предишната вечер в хладилника и всичко е добре. Виж обаче за студената вода и оцета не го знаех, ще пробвам! :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот Anka » 04 Дек 2014, 16:49

Аз също го размразявам в оцет, много добре се получава :)
Аватар
Anka

Мнениеот Rali_hr » 16 Яну 2015, 12:31

Аз го оставям от предната вечер в чиния в хладилника. ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Burborino » 16 Яну 2015, 12:35

Rali_hr написа:Аз го оставям от предната вечер в чиния в хладилника. ;)

И аз така. Чувала съм, че шоковото размразяване във вода и т.н. не е много хубаво.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Kremiliya » 16 Яну 2015, 14:22

Ако бързам го слагам в топла вода.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Anka » 21 Юли 2015, 14:07

А как го размразявате по-бързо месото? :)
Аватар
Anka

Мнениеот Rali_hr » 07 Дек 2015, 12:06

Burborino написа:
Rali_hr написа:Аз го оставям от предната вечер в чиния в хладилника. ;)

И аз така. Чувала съм, че шоковото размразяване във вода и т.н. не е много хубаво.

Е, понякога, когато нямам време и бързам го правя, не мога да кажа, че всеки път съм го размразила предварително, но се старая да измислям от по-рано и да размразявам :) Не че ми се получава всеки път де.. :D
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 07 Дек 2015, 13:42

M.Tasheva написа:Аз го оставям за една нощ накиснато в студена вода, а е нея малко оцет, така месото става крехкичко, а до сега месо от супермаркет не ми се е случвало да мирише. А по-специално това месо, което си купил ти не зная дали е с кост или без, но можеш да си го нарежеш на стекчета и да го пъхнеш във фурната, става бързо и вкусно :roll:

Интересно, че не си попадала на гадно месо от супермаркетите, там обикновено е някакво ужасно. Предпочитам от месарски магазин да си вземам!
Аватар
Snejna

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети