Приготвял ли е някой домашен течен сапун?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Приготвял ли е някой домашен течен сапун?

Мнениеот Ginger » 23 Окт 2014, 16:32

Отново течен сапун вкъщи няма :evil: :evil: много мразя да купувам, тъй като в повечето случаи все случвам на такива, които или не се пенят добре, или изсушават кожата на ръцете прекомерно или са прекалено скъпи по мои изчисления :?

Много ми се иска да си направя домашен сапун, който да знам, че ще е нежен към кожата, ще измива добре, а и колкото и да струва се предполага, че количеството ще е далеч по-голямо от половин литър :!:
homemade.jpg
homemade.jpg (29.86 KiB) Прегледано 1303 пъти
Виждала съм снимки в чужди сайтове и зная, че там някъде има рецепта, но лошото е, че не мога да я изпълня, тъй като никога не съм чувала нещата, за които говорят и не зная къде бих могла да ги открия :roll:

Моля ви се да ми помогнете в намирането на изпълнима рецепта, така че да мога да си приготвя домашен течен сапун и ако случайно някой друг луд се е хванал да приготвя да ми каже за тънкостите, тъй като със сигурност бих ги пропуснала :oops: :lol: :lol:
Ginger

Re: Приготвял ли е някой домашен течен сапун?

Мнениеот BeenieGal » 23 Окт 2014, 16:36

Имам някъде записана една рецепта, но е с натурален кокосов сапун, който все още не съм открила :( ако някой може да ми намери добър, да се обажда ;)
Аватар
BeenieGal

Мнениеот maminka » 30 Окт 2014, 13:59

Предпочитам да дам малко повече пари, но наистина да е качествен сапуна - да съм сигурна, че ще измива добре и кожата няма да загрубява. Има и друго, ако кожата ти е по-нежна и се противи на такива химии, най-добре е домашен, наистина, но домашен течен, не съм засичала до сега никъде рецепта :|
maminka

Мнениеот rabotnata pchela » 24 Ное 2014, 14:52

И на мен ми стана интересно има ли наистина рецепта за домашен сапун, дали ще се разпенва добре ? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот penny » 19 Ное 2015, 17:01

rabotnata pchela написа:И на мен ми стана интересно има ли наистина рецепта за домашен сапун, дали ще се разпенва добре ? :roll:

Да, добре се пени, може би не като Дав или други подобни, но пък е домашен, което е пестене и на здравето на околната околната среда и на собственото ти!
penny

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Ное 2015, 12:27

penny написа:
rabotnata pchela написа:И на мен ми стана интересно има ли наистина рецепта за домашен сапун, дали ще се разпенва добре ? :roll:

Да, добре се пени, може би не като Дав или други подобни, но пък е домашен, което е пестене и на здравето на околната околната среда и на собственото ти!

Но пък със сигурност е много трудоемко за миенето на едни ръце... :scratchheadblue:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот niya_mazova » 20 Ное 2015, 15:32

rabotnata pchela написа:
penny написа:

Но пък със сигурност е много трудоемко за миенето на едни ръце... :scratchheadblue:

Зависи, бях чела една много лесна рецепта, но тя се правеше с готов натриев сапун, настъргва е, добавя се във вряла вода, докато се разтвори, след което се слага глицерин и етерично масло, след като изстине се разбива с миксер и се слага в дозатор, със сигурност може и с кастилски сапун да се използва, като се сложат някои допълнения към него :wink:
niya_mazova

Мнениеот Коцева » 23 Ное 2015, 13:55

niya_mazova написа:
rabotnata pchela написа:
penny написа:Да, добре се пени, може би не като Дав или други подобни, но пък е домашен, което е пестене и на здравето на околната околната среда и на собственото ти!

Зависи, бях чела една много лесна рецепта, но тя се правеше с готов натриев сапун, настъргва е, добавя се във вряла вода, докато се разтвори, след което се слага глицерин и етерично масло, след като изстине се разбива с миксер и се слага в дозатор, със сигурност може и с кастилски сапун да се използва, като се сложат някои допълнения към него :wink:

Кастилският сапун е много добро решение, но да знаеш как да го съчетаеш...
Коцева

Мнениеот black » 27 Яну 2016, 11:22

Вие нямате ли баби да ви приготвят от едновремешния сапун :grin: Хубава пяна правеше, само миризмата не беше много приятна :grin:
black

Назад към Козметика и грим