Предложения за рецепти с картофки?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Предложения за рецепти с картофки?

Мнениеот Harmony » 03 Ное 2014, 13:43

Предполагам, че това е един от най-разпространените продукти, съответно и с най-много разновидности за рецепти :?
Аз обаче се нуждая от предложения за рецепти с картофки, понеже дъщеря ми напоследък отказва да яде месо :roll: и основно залага на картофите.
Те и от преди това са й любима храна, но сега съм почти в безизходица, опитах всички рецепти, които до момента са ми известни с картофки, :x затова искам помощ за нови предложения.
Видях тази снимка и доста интересно ми стана как мога да приготвя подобна рецепта
Baked-potato-recipe.jpg
Baked-potato-recipe.jpg (14.74 KiB) Прегледано 875 пъти
или дори и да не е подобна нещо по-различно от огретен, яхния от картофи и пекани картофи на фурна :idea: :idea: :D

Ще се радвам да ме захраните с предложения за рецепти с картофки, които се надявам, че ще харесат и на щерката :idea:
Аватар
Harmony

Re: Предложения за рецепти с картофки?

Мнениеот Loreyn » 03 Ное 2014, 13:46

Много обичам картофена крем супа, там може да експериментираш и да слагаш различни зеленчуци, друго любимо са ми картофки с моркови на пара, поливат се обилно със зехтин, солчица и каквито други подправки се сетиш, става много вкусно, скоро бях прочела тази рецепта от тук, но наистина е много вкусно :idea: а това ти ми нещо от снимката изглежда превъзходно, но смятам, че ще е доста тежко и боб, и картофи :roll:
Loreyn

Мнениеот MGB » 04 Ное 2014, 12:17

Много обичам лодките от картофи, от тиквички също, но сега сме на картофена тема :idea: обикновено ги пълня с кайма, но това е, когато имам повече време, когато нямам правя смес с яйце, сирене и кашкавал, като отгоре отново поръсвам с кашкавал и запичам, но предварително са сварени леко картофките, а от сърцевината правя или салатка или пюре така имам две манджи 8-) :D
MGB

Мнениеот Kaya » 26 Ное 2014, 11:58

И аз много обичам пълнени картофи, но са си сериозна играчка, с картофи има най-голямо разнообразие, всяка манджа се готви с картофи :lol: Печена картофи само със сол са ми любими ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Elica » 08 Дек 2014, 16:22

картофите са универсално хапване, много ги обичам сварени и после запържени! Е определено не са най-полезното хранене, но са супер вкусни :)
Аватар
Elica

Мнениеот Lollipop » 09 Дек 2014, 17:40

Последно хапвах едни картофи - сварени, после запечени с копър и чесън, бяха невероятни :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Burborino » 09 Дек 2014, 17:58

Едни от най-любимите ми картофи са "перфектните печени картофки на Джейми Оливър"

http://3.bp.blogspot.com/-UTndDzbYUNA/UVhZI2P848I/AAAAAAAACWw/yn_bDDZbbOM/s1600/DSCN4586.JPG

Продукти: 1.5 кг картофи, зехтин, сол и черен пипер на вкус, 1 глава чесън, няколко стръка розмарин, 3 с.л. ябълков оцет

Картофите (еднакви по големина) се обелват, нарязват на половинки и се сваряват в подсолена вода за 10 минути. В тавичка се полива със зехтин. Нареждат се картофите и отгоре се поръсват със сол и черен пепер. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса за половин час. през това време се приготвя дресинга. Главата чесън се разделя на скилидки, но не се обелват. Изсипват се при зехтина, оцета и накъсания розмарин.
Картофките се изваждат и се притискат с решетъчна лъжица или подходящ прибор така, че да не се смачкат, а само да се спукат. Отгоре се разпределя дресинга и се пекат още 25 минути.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Malina » 10 Дек 2014, 16:41

Последно гледах едни картофи по тв .. бяха жестоки просто! :) Бяха сварени - целите, пресни картофи с обелките, после готвача ги размаза леко, после запържи в зехтин с чесън вътре! Не може да си представите колко вкусно изглеждаха! :shock:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Slavena » 10 Дек 2014, 16:48

Интересно, тези картофи на снимките са напълнени с боб, никога не би ми дошло на ума да ги комбинирам ;)
Slavena

Мнениеот mangusta » 10 Дек 2014, 16:51

Slavena написа:Интересно, тези картофи на снимките са напълнени с боб, никога не би ми дошло на ума да ги комбинирам ;)

Мисля, че би се получило адски добре, но смятам че картофките ще останат леко безвкусни :roll: дали по някакъв начин мога да се овкусят отвътре, дали ще поемат, ако се прободат с виличка отвътре? :roll:
mangusta

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети