Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
10 Яну 2015, 11:05
Обожавам баклава, но не съм правила тази година, трябва да направя. Аз я правя много лесно, слагам през 3-4 кори малко масло, орехи и мед и така особено в началото, за последното "завиване" си оставям поне 5 кори, за да не се завиват после и отлепят.
28 Окт 2015, 11:31
Malina написа:Обожавам баклава, но не съм правила тази година, трябва да направя. Аз я правя много лесно, слагам през 3-4 кори малко масло, орехи и мед и така особено в началото, за последното "завиване" си оставям поне 5 кори, за да не се завиват после и отлепят.
Докато го разбера това сп оследните кори че трябва да са повече доста баклави ми се навиваха и бяха много грозни на външен вид
29 Окт 2015, 12:56
Не я ли правите така на рулца, става много ефектна и май е по-лесна отколкото тази редената?
29 Окт 2015, 13:08
Anka написа:Не я ли правите така на рулца, става много ефектна и май е по-лесна отколкото тази редената?

Според мен е по-пипкаво, а другата си прилича на баница... така че по-бързият и лесен начин ми се вижда редената баклава, само после я разрязваш и няма начин да ти стане грозна!
03 Ное 2015, 16:00
Как ще прилича на баница, ти ме уби просто! Тая саралия е точно такава на рула и е велика, не знам кое е баничковото в нея.
03 Ное 2015, 16:50
rabotnata pchela написа:Как ще прилича на баница, ти ме уби просто! Тая саралия е точно такава на рула и е велика, не знам кое е баничковото в нея.

саралията е много красива, но се прави много трудно до колкото ми е известно
04 Ное 2015, 11:57
Правила съм саралия, ама определено не е бърза за направа.

Затова най-лесния вариант си остава редената баклаав, бързо лесно и вкусно
04 Ное 2015, 14:18
Не ви ли става тежко като ядете баклава, аз направо се изприщвам, толкова ми е гадна
04 Ное 2015, 15:33
svetlozara написа:Не ви ли става тежко като ядете баклава, аз направо се изприщвам, толкова ми е гадна

Изобщо, доставя ми истинско удоволствие да си хапвам баклава, просто няма такъв кеф!
04 Ное 2015, 17:08
А вие намазвате ли всяка кора, или разделяте на две купчини?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.