Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как се приготвя баклава по най-бързия начин?

04 Ное 2015, 17:16

kauda написа:А вие намазвате ли всяка кора, или разделяте на две купчини?

Мисля, че трябва да се намажат иразделят, за да станат по-пръхки, иначе сигурно ще слепнат една за друга.

05 Ное 2015, 14:14

У нас зиамта е времето на баклавата. Жената слага на 3 места смес и останалото са кори, печ еи ядем. Като и се играе ги навива на рулца и тогава пече. пак стават добре. :)

05 Ное 2015, 17:11

ОТ магазина става най-бързо, а и е най-вкусно :)

30 Ное 2015, 16:49

Kremiliya написа:ОТ магазина става най-бързо, а и е най-вкусно :)

Няма толковав кусна баклава, колкото домашната. Има едни кори за баклава в момента, фини и пише, че са точно за баклава и сладкиши, с тях ставали най-добре. :)

30 Ное 2015, 18:18

Malina написа:
Kremiliya написа:ОТ магазина става най-бързо, а и е най-вкусно :)

Няма толковав кусна баклава, колкото домашната. Има едни кори за баклава в момента, фини и пише, че са точно за баклава и сладкиши, с тях ставали най-добре. :)

В кои магазини си ги виждала, аз не съм попадала на тях? :???:

02 Дек 2015, 17:28

И аз съм виждала в големите магазини има. :)

02 Дек 2015, 18:17

svetlozara написа:И аз съм виждала в големите магазини има. :)

Каква е разликата, по-тънки са от тези за баница и по-добре се напояват или си има и други тънкости? :roll:

03 Дек 2015, 11:26

Знам, че истинската турска баклава се прави с 50 броя кори (най-малко 50), които трябва да са много, много тънки. Представете си ако не са толкова тънки колко голяма баклава ще стане. :)

03 Дек 2015, 12:49

Anka написа:Знам, че истинската турска баклава се прави с 50 броя кори (най-малко 50), които трябва да са много, много тънки. Представете си ако не са толкова тънки колко голяма баклава ще стане. :)

Ухааа, аз съм опитвала турска беклава, наистина беше много вкусно, но не съм се загледала във вътрешността й, а и да се загледам, едва ли ще ги преброя :lol:

03 Дек 2015, 13:29

Със сигурност няма да ги преброиш, на времето жените са прекарвали дни наред в точенето на корите за баклавата им. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4