Има ли реална опасност бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Има ли реална опасност бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио?

Мнениеот m.vulev » 18 Мар 2015, 16:58

Doktoricata написа:
m.vulev написа:Жена ми държи да ражда със секцио. :x Започнах да чета доста, понеже се притеснявам много от тези касапници, но попаднах на новина, в която пишеше нещо, което ме притесни в пъти повече от това, че ще я режат! :o

В статията пишеше, че има възможност детето да се роди аутист, ако се подложи на секцио. :idea: Доста съм притеснен, затова не знам как да я разубедя, че това не е най-добрият вариант за раждане, ама какво знам аз, нали съм мъж! :evil:
images.jpg

Не зная дали ще мога да я разубедя да не се подлага на секцио, :roll: но и не зная каква е вероятността бебето да се роди аутист. :?: Разбирам по приятелките й, че много жени се подлагат на секцио, но виждам и че децата аутисти стават все повече и съм безкрайно притеснен!

Надявам се някой да е по-информиран и да ми дадете някаква информация за опасността за бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио :!: :!: :!:

Здравей, би ли дал линк към тази статия.

Тя е точно под поста ти, но ето!
m.vulev

Re: Има ли реална опасност бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио?

Мнениеот Doktoricata » 18 Мар 2015, 17:11

m.vulev написа:
Doktoricata написа:
m.vulev написа:Жена ми държи да ражда със секцио. :x Започнах да чета доста, понеже се притеснявам много от тези касапници, но попаднах на новина, в която пишеше нещо, което ме притесни в пъти повече от това, че ще я режат! :o

В статията пишеше, че има възможност детето да се роди аутист, ако се подложи на секцио. :idea: Доста съм притеснен, затова не знам как да я разубедя, че това не е най-добрият вариант за раждане, ама какво знам аз, нали съм мъж! :evil:
images.jpg

Не зная дали ще мога да я разубедя да не се подлага на секцио, :roll: но и не зная каква е вероятността бебето да се роди аутист. :?: Разбирам по приятелките й, че много жени се подлагат на секцио, но виждам и че децата аутисти стават все повече и съм безкрайно притеснен!

Надявам се някой да е по-информиран и да ми дадете някаква информация за опасността за бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио :!: :!: :!:

Здравей, би ли дал линк към тази статия.

Тя е точно под поста ти, но ето!

Това не е статия, дори не знам как да го нарека.
Doktoricata

Мнениеот Slavena » 18 Мар 2015, 17:25

Не знам дали е възможно, за мен е абсурдно, винаги съм мислила, че раждането не е свързано с аутизма.
Slavena

Мнениеот Gorica23 » 20 Мар 2015, 17:19

Вулев, остави жена си да ражда както иска и не си пълни главата с глупости. Важното е да се чувства спокойна.
Gorica23

Мнениеот Локумът » 20 Мар 2015, 17:27

Gorica23 написа:Вулев, остави жена си да ражда както иска и не си пълни главата с глупости. Важното е да се чувства спокойна.

Нали. По-рано според мен се определя дали детето ще се роди аутист или не, а не при раждането. :roll:
Аватар
Локумът

Мнениеот Gorica23 » 20 Мар 2015, 17:30

Локумът написа:
Gorica23 написа:Вулев, остави жена си да ражда както иска и не си пълни главата с глупости. Важното е да се чувства спокойна.

Нали. По-рано според мен се определя дали детето ще се роди аутист или не, а не при раждането. :roll:

След раждането, и когато поотрасне. Не съм чувала за бебе аутист.
Gorica23

Мнениеот Malina » 20 Мар 2015, 17:50

Не мисля, че има връзка, а и много лекари в момента убеждават хората по принцип, че секциото е дори по-безопасно и по-здравословно, както за майката, така и за бебето. Мисля, че това е излишно напрежение, което си създавате в момента. Все пак тя е тази, която ще ражда. ;)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Pipilota » 26 Апр 2018, 08:58

Каква е тая глупост!?? Това означава, че огромен % от децата, родени секцио би трябвало да страдат от заболяването...
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Буба Мара » 26 Апр 2018, 14:59

Големи легенди се носят с този аутизъм. Но до колкото аз знам причината за появата му не е известна. Уж не е наследствен, но две деца на моя приятелка родени през 10 години го имат. Но връзката със секциото е повече от абсурдна. Детето вероятно отдавна е родено, ако авторът чете още пък да каже как е минало раждането все пак.
Аватар
Буба Мара

Мнениеот Локумът » 26 Апр 2018, 18:56

Все съм си мислил, че аутизма си е автоимунно заболяване, за което няма никаква вина секциото.. :roll:
Аватар
Локумът

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми