07 Ное 2014, 13:53
07 Ное 2014, 13:57
07 Ное 2014, 14:40
07 Ное 2014, 15:43
07 Ное 2014, 16:48
07 Ное 2014, 17:15
Anna Steele написа:Не знам дали има пряка зависимост между секциото и аутизма, но раждането чрез операция трябва единствено да е по медицински причини.
Двете си деца съм родила секцио, възстанових се много бързо, но... Има едно голямо НО! Малката ми дъщеря е на 3 години и все още не говори, от ходенето по различни лекари и психолози се установи, че вероятна причина това да не се случва е усложнения по време на раждането й, а имено - кръвоизлив, който аз правя и нейното не бързо изваждане от утробата, което води до късно проплакване и спешна намеса на педиатричния екип...
Секциото е операция, коремна, доста тежка и не бива да бъде подценявана!
От друга страна естественото раждане подготвя детето за живота навън. Самият му преход до светлина започва да изгражда усещания в бебето.
Ако жена ви я страх от болката, проблема се решава със спинална или епидурална упойка.
Ако имах избор НИКОГА не бих родила секцио.
Успех на вас и жена ви и най-сладкия подарък на финала!
10 Ное 2014, 11:12
14 Ное 2014, 17:39
Lucky Happyness написа:Абе ти не си добре, драги!
Аз раждах нормално, 12 часа и накрая детето беше на кислород! Развива се нормално , но на 2г. и нещо още не говори! Никога няма да си простя, че не родих секцио, защото и аз се бях надъхала-нормално, та нормално! Остави, че се възтановявах почти 2! месеца след това! Така че, авторе, ако имаш акъл в главата няма да набиваш на жена си тъпотии!!!
09 Мар 2015, 15:28
18 Мар 2015, 16:48
m.vulev написа:Жена ми държи да ражда със секцио.Започнах да чета доста, понеже се притеснявам много от тези касапници, но попаднах на новина, в която пишеше нещо, което ме притесни в пъти повече от това, че ще я режат!
![]()
В статията пишеше, че има възможност детето да се роди аутист, ако се подложи на секцио.Доста съм притеснен, затова не знам как да я разубедя, че това не е най-добрият вариант за раждане, ама какво знам аз, нали съм мъж!
![]()
Не зная дали ще мога да я разубедя да не се подлага на секцио,но и не зная каква е вероятността бебето да се роди аутист.
Разбирам по приятелките й, че много жени се подлагат на секцио, но виждам и че децата аутисти стават все повече и съм безкрайно притеснен!
Надявам се някой да е по-информиран и да ми дадете някаква информация за опасността за бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио![]()
![]()