Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Има ли реална опасност бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио?

07 Ное 2014, 13:53

Жена ми държи да ражда със секцио. :x Започнах да чета доста, понеже се притеснявам много от тези касапници, но попаднах на новина, в която пишеше нещо, което ме притесни в пъти повече от това, че ще я режат! :o

В статията пишеше, че има възможност детето да се роди аутист, ако се подложи на секцио. :idea: Доста съм притеснен, затова не знам как да я разубедя, че това не е най-добрият вариант за раждане, ама какво знам аз, нали съм мъж! :evil:
images.jpg
images.jpg (11.91 KiB) Прегледано 2592 пъти

Не зная дали ще мога да я разубедя да не се подлага на секцио, :roll: но и не зная каква е вероятността бебето да се роди аутист. :?: Разбирам по приятелките й, че много жени се подлагат на секцио, но виждам и че децата аутисти стават все повече и съм безкрайно притеснен!

Надявам се някой да е по-информиран и да ми дадете някаква информация за опасността за бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио :!: :!: :!:

Re: Има ли реална опасност бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио?

07 Ное 2014, 13:57

Не смятам, че има опасност, секциото може и в последния момент да се окаже най-добрият вариант, ако е по лекарско предписание, но това инфо, което си чел смятам, че е заради по-големия брой жени, които раждат в по-късна възраст, това поне е установено, че възрастта на родителите има общо с аутизма и някои други заболявания, така че няма от какво да се притеснявате :!: :!:

Re: Има ли реална опасност бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио?

07 Ное 2014, 14:40

Няма такова нещо... Дори и нормално да роди, ако е генно заложено детето ще е аутист. Аз родих секцио по спешност, но при мен при всяко положение не можеше да родя нормално. При секциото някои се възстановяват по-бавно и трудно ( при мен го нямаше този проблем) и доколкото знам, ако искате да имате друго дете трябва да изчакате 2 години.

07 Ное 2014, 15:43

И моята жена роди секцио, но нямаше никакви проблеми още същия ден беше на крака и искаше да швъка навсякъде :D :D детето ни е здраво и не е имала проблеми с операцията, никога, така, че щом така ще се чувства по-спокойна, остави я тя да вземе решението, то си е за нея ;)

07 Ное 2014, 16:48

Не знам дали има пряка зависимост между секциото и аутизма, но раждането чрез операция трябва единствено да е по медицински причини.
Двете си деца съм родила секцио, възстанових се много бързо, но... Има едно голямо НО! Малката ми дъщеря е на 3 години и все още не говори, от ходенето по различни лекари и психолози се установи, че вероятна причина това да не се случва е усложнения по време на раждането й, а имено - кръвоизлив, който аз правя и нейното не бързо изваждане от утробата, което води до късно проплакване и спешна намеса на педиатричния екип...
Секциото е операция, коремна, доста тежка и не бива да бъде подценявана!
От друга страна естественото раждане подготвя детето за живота навън. Самият му преход до светлина започва да изгражда усещания в бебето.
Ако жена ви я страх от болката, проблема се решава със спинална или епидурална упойка.
Ако имах избор НИКОГА не бих родила секцио.
Успех на вас и жена ви и най-сладкия подарък на финала!

07 Ное 2014, 17:15

Anna Steele написа:Не знам дали има пряка зависимост между секциото и аутизма, но раждането чрез операция трябва единствено да е по медицински причини.
Двете си деца съм родила секцио, възстанових се много бързо, но... Има едно голямо НО! Малката ми дъщеря е на 3 години и все още не говори, от ходенето по различни лекари и психолози се установи, че вероятна причина това да не се случва е усложнения по време на раждането й, а имено - кръвоизлив, който аз правя и нейното не бързо изваждане от утробата, което води до късно проплакване и спешна намеса на педиатричния екип...
Секциото е операция, коремна, доста тежка и не бива да бъде подценявана!
От друга страна естественото раждане подготвя детето за живота навън. Самият му преход до светлина започва да изгражда усещания в бебето.
Ако жена ви я страх от болката, проблема се решава със спинална или епидурална упойка.
Ако имах избор НИКОГА не бих родила секцио.
Успех на вас и жена ви и най-сладкия подарък на финала!

Много се радвам, че има жени като Вас, като гледам как всички са луднали по раждането със сецио, чак ме е страх да си помисля, какви време ще доживея, когато дойде и моя момент, да не говорим за този при децата ни.
Дори скоро научих, че някои клиника в Западна Европа си имат правилото да израждат единствено и само със секцио, поради премерените рискове.
Аз не виждам какво премерено има в рисковете, но не бих родила по друг начин, различен от естествения, дори и без упойка, тъй като разбирам, че и там рисковете също не са добре премерени!

10 Ное 2014, 11:12

Абе ти не си добре, драги!
Аз раждах нормално, 12 часа и накрая детето беше на кислород! Развива се нормално , но на 2г. и нещо още не говори! Никога няма да си простя, че не родих секцио, защото и аз се бях надъхала-нормално, та нормално! Остави, че се възтановявах почти 2! месеца след това! Така че, авторе, ако имаш акъл в главата няма да набиваш на жена си тъпотии!!!

14 Ное 2014, 17:39

Lucky Happyness написа:Абе ти не си добре, драги!
Аз раждах нормално, 12 часа и накрая детето беше на кислород! Развива се нормално , но на 2г. и нещо още не говори! Никога няма да си простя, че не родих секцио, защото и аз се бях надъхала-нормално, та нормално! Остави, че се възтановявах почти 2! месеца след това! Така че, авторе, ако имаш акъл в главата няма да набиваш на жена си тъпотии!!!

Ако секциото е раждането за предпочитание, то тогава щеше да се нарича то нормалното, това е спор,който винаги има две страни. Детето ви може и по-късно да проговори, важното е всичко да му се развива нормално, а и една консултация с логопед не е сложна процедура, моят син проговори на 2г. 6м. с една-две думи,за около месец навакса и започна с изречения,до 3г. и половина вече говореше наравно с оостаналите деца. ;) Не е от раждането, и аз родих нормално, хехе :))) Раждането няма общо с това,което се случва по време на бременността, аутизма се определя далеч преди бебето да проплаче ;)

09 Мар 2015, 15:28

Не мисля, че има нещо общо раждането и това, дали детето ще е аутист или не. :roll:

18 Мар 2015, 16:48

m.vulev написа:Жена ми държи да ражда със секцио. :x Започнах да чета доста, понеже се притеснявам много от тези касапници, но попаднах на новина, в която пишеше нещо, което ме притесни в пъти повече от това, че ще я режат! :o

В статията пишеше, че има възможност детето да се роди аутист, ако се подложи на секцио. :idea: Доста съм притеснен, затова не знам как да я разубедя, че това не е най-добрият вариант за раждане, ама какво знам аз, нали съм мъж! :evil:
images.jpg

Не зная дали ще мога да я разубедя да не се подлага на секцио, :roll: но и не зная каква е вероятността бебето да се роди аутист. :?: Разбирам по приятелките й, че много жени се подлагат на секцио, но виждам и че децата аутисти стават все повече и съм безкрайно притеснен!

Надявам се някой да е по-информиран и да ми дадете някаква информация за опасността за бебето да се роди аутист, ако жена ми се подложи на секцио :!: :!: :!:

Здравей, би ли дал линк към тази статия.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3