Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
08 Дек 2015, 15:22
На мен най-много ми харесват обикновени шапки, без уши и подобни, но накрая с понпон.

И разбира се, за момиченца с някоя цвете и копче!
08 Дек 2015, 17:10
Anka написа:На мен най-много ми харесват обикновени шапки, без уши и подобни, но накрая с понпон.

И на мен тези най-много ми харесват, дори понякога сама им правя декорации, но не мога да плета

а и нямам време, може би и нерви, за да го правя
21 Дек 2015, 17:09
Mamacita написа:Anka написа:На мен най-много ми харесват обикновени шапки, без уши и подобни, но накрая с понпон.

И на мен тези най-много ми харесват, дори понякога сама им правя декорации, но не мога да плета

Не е толкова трудно, щом всички го правят, просто накарай някоя баба да те научи, че тоя занаят ще се загуби вече.
21 Дек 2015, 17:44
Rali_hr написа:Mamacita написа:Anka написа:На мен най-много ми харесват обикновени шапки, без уши и подобни, но накрая с понпон.

Не е толкова трудно, щом всички го правят, просто накарай някоя баба да те научи, че тоя занаят ще се загуби вече.
Ама луди ли сте, за какво ви е да си губите времето в плетене, като има 1001 разновидности на каквото се сетите, просто няма смисъл..
21 Дек 2015, 17:50
И на мен ми харесват, но в повечето случаи купените плетки са по-добри :(
21 Дек 2015, 18:04
rabotnata pchela написа:И на мен ми харесват, но в повечето случаи купените плетки са по-добри :(
Как да си изкривим душата - факт е, колкото и качествена прежда да си вземеш, бабите не са се специализирали чак толкова, те си знаят тяхното си, така както цял живот са си го правили
22 Дек 2015, 13:00
Оф, милите те. :) Щото купешките прежди са същите, ама са плетени машшинно, това няма как да стане вкъщи.
22 Дек 2015, 17:51
Andrey написа:Оф, милите те. :) Щото купешките прежди са същите, ама са плетени машшинно, това няма как да стане вкъщи.

Има различни техники и в зависимост от плетката - може, но пак много зависи и от различни неща.
04 Яну 2016, 15:47
Не мога да се съглася, едно е машинно плетене, друго е вкъщи, най-малкото не може да бъде толкова фино, както ако е купено от магазина.
04 Яну 2016, 18:07
Оставете това, след като видях безбожните цени на шаловете - около 15+ лв искам да направя 2 за двамата ми синове. :) Някой да дава уроци по плетене и обяснение за идиоти. Като цяло плетките не са ми много чужди, но проблемът ми е най-вече как се започва?