Соленият кекс си е традиционно хапване

Много се харесва вкъщи. Прекрасна лека вечеря! Всеки път е различен - зависи какво ми се намира в хладилника. Момичетата вече са дали основна рецепта, а като добавка се ползват маслинки, смес от сирена (бяло, гауда или ементал, чедър), понякога печени чушки (първо много добре подсушени). Други възможни добавки са предварително задушени в масло ситно нарязани гъбки, някакъв по-пикантен колбас или пък шунка, варено-пушено или жарено филе... безброй варианти. Обичам да го подправям със стрит сух риган и черен пипер. Върви си с бяло или червено вино, на малолетните - айран
Позволявам си няколко съвета: ако слагаш кашкавал, нека количеството да е малко, защото понякога прекалено се разтича и пречи на кекса да се вдигне.
Преди да го мушнеш във фурната, поръси кекса с някакви "закачки", например сурови тиквени или слънчогледови семки. Изглежда много добре и е хрупкаво и вкусно
Със същата смес често правя солени мъфини - идеални за закуска или за носене в офиса
