Има ли начин да се справим с мазната коса с домашни средства?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Има ли начин да се справим с мазната коса с домашни средства?

Мнениеот Pipilota » 30 Сеп 2015, 08:59

Защо не пробваш, поне в нашия град в козметичните магазини има ампули за коса за различни проблеми, ти пробвала ли си? :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот MerryPop » 23 Окт 2015, 17:15

Pipilota написа:Защо не пробваш, поне в нашия град в козметичните магазини има ампули за коса за различни проблеми, ти пробвала ли си? :roll:

Абе, Pipilota, ти къде живееш, ще кажеш, че останалите са по родопските села, недей така :mrgreen: :mrgreen: във всеки магазин за козметика има такива :idea:
MerryPop

Мнениеот Bambaa » 25 Окт 2015, 18:36

MerryPop написа:
Pipilota написа:Защо не пробваш, поне в нашия град в козметичните магазини има ампули за коса за различни проблеми, ти пробвала ли си? :roll:

Абе, Pipilota, ти къде живееш, ще кажеш, че останалите са по родопските села, недей така :mrgreen: :mrgreen: във всеки магазин за козметика има такива :idea:

Където и да живееш все тази, тези ампули не помагат, поне не съм чувала някой да се подобрил от тях, най-добре да си вземеш от лечебна козметика някакви продукти или да питаш фризьори за професионална такава, въпреки че се съмнявам да има полза от тях!
Аватар
Bambaa

Мнениеот Mon_ton » 26 Окт 2015, 12:04

Bambaa написа:Където и да живееш все тази, тези ампули не помагат, поне не съм чувала някой да се подобрил от тях, най-добре да си вземеш от лечебна козметика някакви продукти или да питаш фризьори за професионална такава, въпреки че се съмнявам да има полза от тях!

Като цяло според теб няма начин някой да се справи с мазната коса? :lol:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот rose_92 » 07 Яну 2016, 17:37

Момичета, единственото нещо, което що-годе спасява положението при мен е сух шампоан Batiste. Купувам си го от магазина за козметика на втория етаж в Халите,но май го има и в Лили. Има много видове, предполагам, че всички действат еднакво, само миризмата е различна. Аз не исках да използвам такива продукти, но просто нищо друго не помага. Сега, когато на втория ден след измиване косата ми е мазна в корените, се пръскам с този продукт и косата ми е добре още ден. Ако някой от вас е доволен и от други марки сух шампоан, нека да сподели. Този е сравнително евтин - 7-8 лв. Има разни по-скъпи, които също може би са добри, но едва ли бих могла често да си ги купувам ако са 20+ лв..
rose_92

Мнениеот Malina » 07 Яну 2016, 17:43

т.е. не си миеш косата с него, а като стелиризант го използваш и пръскаш при нужда?
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот rose_92 » 08 Яну 2016, 23:21

Malina написа:т.е. не си миеш косата с него, а като стелиризант го използваш и пръскаш при нужда?

Ми това е сух шампоан - шишето е като на лак за коса. Разклащаш го, впръскваш в корените като разделяш косата на кичури, после втриваш и хубаво разресваш с гребен, защото може да останат бели прашинки. Що-горе спасява положението ако нямаш време или просто не искаш да се миеш всеки ден. Странното е, че мен не ме сърби главата от него, както мислех, че ще стане, понеже имам себореен дерматит и заради това не използвах никакви други продукти освен шампоани.
За съжаление никакви домашни маски и средства не ми помагат в борбата с този проблем, който много ме мъчи..Пробвала съм много неща, но няма оправия...
rose_92

Мнениеот Pipilota » 10 Яну 2016, 08:21

тръгнат ли проблеми с косата, имам чувството, че нямат край просто :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rose_92 » 10 Яну 2016, 22:38

Pipilota написа:тръгнат ли проблеми с косата, имам чувството, че нямат край просто :(

Да, така е. Може и да имат с някакви скъпи процедури и продукти, но аз няма как да си ги позволя..Преди години като бях ученичка косата ми си беше ок, даже се и боядисвах и изправях много често (да ме пита човек защо..) и й нямаше нищо. Но от 3-4 години много често имам обилен косопад, самата ми коса доста оредя, имам себореен дерматит, но това свръх омазняване ме тормози най-много, но спасение от него не мисля, че има.. Пробвала съм какви ли не домашни рецепти ама ефект - 0.. Като видя по улиците някоя жена с дълга хубава и гъста коса да си призная доста завиждам..Аз винаги съм искала коса до кръста ама имам чувството, че мойта расте до някъде и сякаш спира...Не мога да я пусна толкова дълга, а и като е тънка и слаба то не би стояла много добре ако е много дълга..Просто такива са ми гените и каквото и да правя едва ли нещо ще се промени. Освен това дерматолозите за мен са най-некадърните лекари и при който и да съм ходила за кожата и косата, никой с нищо не ми е помогнал. Проблемите според мен са вътрешни, но не мога сама да знам какво точно трябва да си изследвам, а на тях не им пука - предписват ти само разни скъпи кремове и шампоани, които никаква работа не вършат и това е. :)
rose_92

Мнениеот fawla » 11 Яну 2016, 14:48

Пробвала ли си да провериш хормоните си, те са доста показателни при косопад?
Аватар
fawla

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар