Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

22 Дек 2014, 15:34

Опитвала съм, но тези, които ми харесаха с такава украса отгоре ми направи впечатление, че беше много тънка, а сякаш масово се правят едни дебели украси и стават много сладки и гадни... :ugeek:

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

22 Дек 2014, 17:03

rabotnata pchela написа:Опитвала съм, но тези, които ми харесаха с такава украса отгоре ми направи впечатление, че беше много тънка, а сякаш масово се правят едни дебели украси и стават много сладки и гадни... :ugeek:

И аз не ги харесвам, но не съм опитвала както ти каза с много тънка глазура отгоре, може би ще са по-вкусни, няма да натъртва толкова вкуса на захар.

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

29 Дек 2014, 11:39

Моя приятелка беше направила такива меденки, много бяха сладки и много красиви, наистина не стават да ядеш по много, но бяха добри!:)

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

29 Дек 2014, 12:55

а как се праеи тази глазура айсинг или там както се казва, до сега съм опитвала само със захарно тесто и не беше зле. но пудрата захат трябва да е доста добре пресята, както и брашното!

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

29 Дек 2014, 16:25

franky написа:а как се праеи тази глазура айсинг или там както се казва, до сега съм опитвала само със захарно тесто и не беше зле. но пудрата захат трябва да е доста добре пресята, както и брашното!

Този айсинг е от белтък, 200гр. пудра захар и няколко капки лимон :)

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

30 Дек 2014, 16:48

Malina написа:
franky написа:а как се праеи тази глазура айсинг или там както се казва, до сега съм опитвала само със захарно тесто и не беше зле. но пудрата захат трябва да е доста добре пресята, както и брашното!

Този айсинг е от белтък, 200гр. пудра захар и няколко капки лимон :)

Да точно така се прави и става течен и много вкусен, но си е голяма философия и това ;)

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

07 Окт 2015, 13:26

Много ги ям тея меденки ид обре, че сега идва и Хелоуин, празника, който мразаят всички, че пак да си хапна от любимите ми сладки :)

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

03 Ное 2015, 16:41

Kaya написа:
Malina написа:
franky написа:а как се праеи тази глазура айсинг или там както се казва, до сега съм опитвала само със захарно тесто и не беше зле. но пудрата захат трябва да е доста добре пресята, както и брашното!

Този айсинг е от белтък, 200гр. пудра захар и няколко капки лимон :)

Да точно така се прави и става течен и много вкусен, но си е голяма философия и това ;)

Може да се направи с прясно мляко и пудра захар, за да е по-безопасно, все пак на белтъка всички гледаме с едно на ум.

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

01 Дек 2015, 16:34

Но май така става по-гладко, някой обаче купува ли е белтък на прах?

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

02 Дек 2015, 10:57

Тази година и аз съм решила да пробвам с айсинг и да ги нарисувам. Даже тази картинка от началанта старница си я запазвам за да я използвам за пример. Много е красиво. Имам един фондан в хладилника стои от рд на малкия (от февруари) и мисля, че няма нужда да го ползвам. Евентуално мога да купя друг за основа, но определено в пъти повече съм се надъхала сама да рисувам. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3