С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Дек 2014, 15:34

Опитвала съм, но тези, които ми харесаха с такава украса отгоре ми направи впечатление, че беше много тънка, а сякаш масово се правят едни дебели украси и стават много сладки и гадни... :ugeek:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4377
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот Snejna » 22 Дек 2014, 17:03

rabotnata pchela написа:Опитвала съм, но тези, които ми харесаха с такава украса отгоре ми направи впечатление, че беше много тънка, а сякаш масово се правят едни дебели украси и стават много сладки и гадни... :ugeek:

И аз не ги харесвам, но не съм опитвала както ти каза с много тънка глазура отгоре, може би ще са по-вкусни, няма да натъртва толкова вкуса на захар.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2362
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот Kaya » 29 Дек 2014, 11:39

Моя приятелка беше направила такива меденки, много бяха сладки и много красиви, наистина не стават да ядеш по много, но бяха добри!:)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2539
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот franky » 29 Дек 2014, 12:55

а как се праеи тази глазура айсинг или там както се казва, до сега съм опитвала само със захарно тесто и не беше зле. но пудрата захат трябва да е доста добре пресята, както и брашното!
franky
 
Мнения: 363
Регистриран на: 14 Фев 2014, 13:04

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот Malina » 29 Дек 2014, 16:25

franky написа:а как се праеи тази глазура айсинг или там както се казва, до сега съм опитвала само със захарно тесто и не беше зле. но пудрата захат трябва да е доста добре пресята, както и брашното!

Този айсинг е от белтък, 200гр. пудра захар и няколко капки лимон :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2130
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот Kaya » 30 Дек 2014, 16:48

Malina написа:
franky написа:а как се праеи тази глазура айсинг или там както се казва, до сега съм опитвала само със захарно тесто и не беше зле. но пудрата захат трябва да е доста добре пресята, както и брашното!

Този айсинг е от белтък, 200гр. пудра захар и няколко капки лимон :)

Да точно така се прави и става течен и много вкусен, но си е голяма философия и това ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2539
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот silver933 » 07 Окт 2015, 13:26

Много ги ям тея меденки ид обре, че сега идва и Хелоуин, празника, който мразаят всички, че пак да си хапна от любимите ми сладки :)
Аватар
silver933
 
Мнения: 1924
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот Malina » 03 Ное 2015, 16:41

Kaya написа:
Malina написа:
franky написа:а как се праеи тази глазура айсинг или там както се казва, до сега съм опитвала само със захарно тесто и не беше зле. но пудрата захат трябва да е доста добре пресята, както и брашното!

Този айсинг е от белтък, 200гр. пудра захар и няколко капки лимон :)

Да точно така се прави и става течен и много вкусен, но си е голяма философия и това ;)

Може да се направи с прясно мляко и пудра захар, за да е по-безопасно, все пак на белтъка всички гледаме с едно на ум.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2130
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот Snejna » 01 Дек 2015, 16:34

Но май така става по-гладко, някой обаче купува ли е белтък на прах?
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2362
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Дек 2015, 10:57

Тази година и аз съм решила да пробвам с айсинг и да ги нарисувам. Даже тази картинка от началанта старница си я запазвам за да я използвам за пример. Много е красиво. Имам един фондан в хладилника стои от рд на малкия (от февруари) и мисля, че няма нужда да го ползвам. Евентуално мога да купя друг за основа, но определено в пъти повече съм се надъхала сама да рисувам. :)
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4377
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта