Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Какво се случва със старите ви чорапогащи, какво друго приложение им намирате?

27 Авг 2014, 14:00

Скоро разчиствах рафта с бельото си (най-накрая и на мен ми се отвори тази възможност), та открих поне десетина стари чорапогащи, които не стават за носене. Спомням си, че преди години бях чела някъде как да ги използваш дори след като не стават за носене, какво друго приложение може да им се намери :?
chorapogashti.jpg
chorapogashti.jpg (22.37 KiB) Прегледано 1015 пъти

Нищо от това не помня, затова пък исках да се допитам до вас, както може да се направи със старите чорапогащи, какво друго приложение може да им се намери :?:

Спомням си, че майка ми по едно време бършеше огледалата вкъщи със стари чорапогащи, казваше че по-хубаво чистели за разлика от кърпите, явно е било така де, но подскажете и за друго приложение :?: въобще не ми се иска да ги изхвърлям!

Re: Какво се случва със старите ви чорапогащи, какво друго приложение им намирате?

27 Авг 2014, 14:08

Знам, че някои хора плетат рогозки от тях, но не знам как се случва, иначе моята баба ги използваше като слагаше лавандула в тях и прибираше пликчетата в гардероба против молци! ;)

Re: Какво се случва със старите ви чорапогащи, какво друго приложение им намирате?

28 Авг 2014, 16:31

Виждала съм, че някои жени ги използват като цедилка, но на мен ми изглежда ужасни нехигиенично, не знам как ги берат, за да могат след това да ги използват с това предназначение :!:

Правили ли сте играчки на децата от стари ръкавици или чорапи, а може би сте им изплели?

27 Ное 2014, 13:41

Имаше време, в което куклите от чорапи бяха доста популярни. :mrgreen: Моите деца до сега не са се сблъсквали с говорещия чорап или говорещата ръкавица, но смятам, че тези играчки ще са доста занимателни за тях :roll:

Искаше ми се да направя не просто говорещ чорап като този,
6a00.jpg
6a00.jpg (24.29 KiB) Прегледано 1031 пъти
ами нещо малко по-така :) кукла, например, едва ли ще мога да изплета, но от стара ръкавица или чорап, май ще ми се получи :roll: и без това има постоянно разни чорапи и ръкавици - самотници, които се мотаят вкъщи, би трябвало да свършат работа, нали :?:

Какви идеи за играчки на децата от стари ръкавици или чорапи, можете да ми дадете или предпочитате да изплетете нещо наистина оригинално за тях? :roll:

Re: Правили ли сте играчки на децата от стари ръкавици или чорапи, а може би сте им изплели?

27 Ное 2014, 13:49

Не е лесна работа, за някои е хоби, а други и пари изкарват от правене на кукли, според мен този вариант с говорещия чорап е достатъчно добър :idea: иначе предполагам има възможности да му се сложат и крака на едно такова куче, след като се напълни :roll: май си е до въображение, никога не съм правила и смятам в близките две години, че няма да ми се наложи, бебока си е още мъничък! :) :)

Re: Правили ли сте играчки на децата от стари ръкавици или чорапи, а може би сте им изплели?

27 Ное 2014, 16:53

Не съм, обаче мисля да пробвам тази седмица, имам няколко изостанали самотни чорапа, със сигурност ще се получи ефектно! :) :mrgreen:

28 Ное 2014, 12:08

Май бях чела за някаква такава терапия с говорещия чорап, смятам, че за детето може и да е освен забавно и полезно това, да си казва беличките или други истини, от които се срамува чрез чорапчо :idea:

28 Ное 2014, 12:33

red_eyes написа:Май бях чела за някаква такава терапия с говорещия чорап, смятам, че за детето може и да е освен забавно и полезно това, да си казва беличките или други истини, от които се срамува чрез чорапчо :idea:

Много странна история! Обаче като нищо да действа. Децата са склонни по такъв начин да си признаят някои неща наистина, като прехвърлят думите в чужда уста :)

06 Яну 2015, 17:29

Хахахха :)) Чак пък да използвам повторно чорапите и човапогащите си! Иначе ползвам ги де, давам ги на баба ми на село, пълни дупките, от къде излизат мишки, после замазва отгоре. Мишките не ядат чорапогащници!

06 Яну 2015, 17:45

Malina написа:Хахахха :)) Чак пък да използвам повторно чорапите и човапогащите си! Иначе ползвам ги де, давам ги на баба ми на село, пълни дупките, от къде излизат мишки, после замазва отгоре. Мишките не ядат чорапогащници!

Е това вече ме изненада! Ще ги занеса и аз на моето село, стара селска къща няма как да няма мишки :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3