Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Мнениеот dandelion » 07 Сеп 2015, 22:45

Преди месец си купих няколко саксийки с босилек. Излишно е да казвам, че твърде бързо овехна, макар и да го берях и поливах, както ми бяха казали... Но пък сега, когато е изсъхнал, е още по-ароматен. Върви добре с домати и задушени зеленчуци. :)
Аватар
dandelion

Re: Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Мнениеот Lollipop » 08 Сеп 2015, 09:17

dandelion написа:Преди месец си купих няколко саксийки с босилек. Излишно е да казвам, че твърде бързо овехна, макар и да го берях и поливах, както ми бяха казали... Но пък сега, когато е изсъхнал, е още по-ароматен. Върви добре с домати и задушени зеленчуци. :)

Не успя ли да го задържиш зелен? Много искам да си взема саксия с босилек, мисля обаче сама да си го засадя и да чакам да порасне. Сухия не ми харесва толкова, колкото пресния босилек. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот pavleta » 28 Юли 2016, 15:41

Като отида в Метро винаги има пресни подправки било в саксия, било откъснати зелени. Толкова са хубави и такова разнообразие има, че не мога да се стърпя и винаги си вземам. Смело слагам в манджите, но по мъничко, действам на принципа проба-грешка.
pavleta

Мнениеот dinkog » 28 Юли 2016, 16:35

pavleta написа:Като отида в Метро винаги има пресни подправки било в саксия, било откъснати зелени. Толкова са хубави и такова разнообразие има, че не мога да се стърпя и винаги си вземам. Смело слагам в манджите, но по мъничко, действам на принципа проба-грешка.

А какво ги правиш като ти останат?
Аватар
dinkog

Мнениеот Kremiliya » 27 Сеп 2016, 13:53

Като останат много от тях могат да се съхранят в хладилник за по-дълго време. :wink: Иначе за пресните подправки, не ви препоръчвам да си купувате в саксия, по-добре си вземете семенца, които сами да отгледате :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Mon_ton » 27 Сеп 2016, 15:55

Kremiliya написа:Като останат много от тях могат да се съхранят в хладилник за по-дълго време. :wink: Иначе за пресните подправки, не ви препоръчвам да си купувате в саксия, по-добре си вземете семенца, които сами да отгледате :)

И при мен тези от саксия винаги овяхват и реших да си насадя, засега имам само магданоз и си расте доста добре, май наистина не е добре да с екупуват от саксия, те дали изобщо имат добре захванати коренчета не се знае.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот mangusta » 28 Сеп 2016, 10:36

Като си вземеш семенца, къде ги садиш, не е ли пак в саксия? На мен не ми увяхват, гледам си ги като цветята. Но има опасност нещо да не им понесе и да не изкарват листенца.
mangusta

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети