Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Мнениеот belleville » 04 Дек 2014, 17:55

Вчера си търсих специално подправка за риба, гледах, гледах, избирах, избирах и най-накрая нищо не харесах! :evil: Не успях да си обясня защо във всички подправки съществува минимум едно "Е", по тази причина реших сама да си направя някакви миксове от подправки, които да подхождат на различните ястия :idea:

Като цяло адски много обичам подправки и всичко, което готвя е добре овкусено :idea: :idea:
spices-herbs.jpg
spices-herbs.jpg (36.28 KiB) Прегледано 822 пъти
много искам да се науча да си правя микс от подправки за различните храни, например, за месо, риба, ориз, картофи, като тези, които продават, но да съм си ги направила сама!

Надявам се някой да ме е изпреварил с тази идея и да си е направил такива миксове, за да може да ми подскаже горе-долу за съотношението на различните подправки, които предпочита :idea:
belleville

Re: Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Мнениеот MGB » 04 Дек 2014, 18:03

Не смятам, че могат да се оцелят пропорциите, такива каквито са в пакетчетата, предпочитам да си смеля отделно подправки и така да си наръсвам каквото искам и колкото сметна за нужно от всяка :idea: :idea:
MGB

Re: Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Мнениеот Elica » 11 Дек 2014, 16:46

Готовите миксове са много вкусни наистина, но са много вредни :) аз използам едни и същи подправки всеки път :)
Аватар
Elica

Мнениеот Kaya » 12 Дек 2014, 10:26

Тези, които ги продават имат малко подправки и много вредни съставки, ако имаш предвид така наречениет готови миксове ;)
Иначе за месо най-подходящи са чубрица, черен пипер, кимион, сол, червен пипер.
На рибата отива доста дафинов лист
А за ориз и пилешко - куркума е супер подходящо и чесън на прах ;)
За картофите нямам отношение, тях си ги обичам "чисти"
А за доматени сосове - босилек :)
Дано да съм помогнала. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Anka » 12 Дек 2014, 18:15

Изобщо не ме бива в миксирането, не знам как ги правят тези готовите от магазина, но са жестоки просто, в каква пропорция са и идея си нямам, това като шарената сол, колкото и да се мъчиш няма как да стане същата :(
Аватар
Anka

Мнениеот penny » 13 Дек 2014, 15:08

Anka написа:Изобщо не ме бива в миксирането, не знам как ги правят тези готовите от магазина, но са жестоки просто, в каква пропорция са и идея си нямам, това като шарената сол, колкото и да се мъчиш няма как да стане същата :(

Едва ли би хукнал някой да си прави шарена сол и да го направи, не смятам, че ще е успешно. Но аз слагам според случая подправки, не държа на готови такива и винаги става вкусно, тъй като слагам по много от всичко, а аз умирам за подправки! :D :D :D
penny

Мнениеот Kremiliya » 13 Дек 2014, 15:21

penny написа:Едва ли би хукнал някой да си прави шарена сол и да го направи, не смятам, че ще е успешно. Но аз слагам според случая подправки, не държа на готови такива и винаги става вкусно, тъй като слагам по много от всичко, а аз умирам за подправки! :D :D :D

О, не от както ядох спагети с кимион много внимавам какво слагам! Бяха ужасни, толкова време не мога пак да се приуча да я ям иначе вкусната подправка. :lol:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот silver933 » 16 Дек 2014, 13:23

Сякаш не подбирам много правилно подправките, аз си имам няколко любими и ползвам главно тях :)
Аватар
silver933

Мнениеот Kaya » 29 Юли 2015, 06:39

penny написа:Едва ли би хукнал някой да си прави шарена сол и да го направи, не смятам, че ще е успешно. Но аз слагам според случая подправки, не държа на готови такива и винаги става вкусно, тъй като слагам по много от всичко, а аз умирам за подправки! :D :D :D

Защо да не си направи шарена сол? Стига да знае как дори ще е перфектна на вкус!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Kremiliya » 29 Юли 2015, 15:34

Още правя с майка ми шарена сол на село, не знам какво слага, но става страхотна, люта чушка, пипер, чубрица, кимион, страхотна става! :)
Аватар
Kremiliya

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети