Пърхот - проблем и при децата, има ли как да се справим без силни шампоани?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Как с домашни рецепти да лекуваме различните видове пърхот?

Мнениеот Коцева » 09 Мар 2015, 18:03

От известно време ми се появи сух пърхот и смятам, че е в следствие на шампоана, който използвам. След баня усещам кожата на скалпа ми много суха и обтегната, направо имам чувство, изглежда ето така,
dandruff.jpg
dandruff.jpg (11.5 KiB) Прегледано 4037 пъти
въпреки че съвсем не може да се сравнява картинката с положението ми :idea:

При дъщеря ми е точно обратното, тя е в пубертета от около година и косата й е вече мазна, с пърхот и предполагам, че тайно от мен е започнала да я мие всеки ден, въпреки че й забраних! :|

Реално и двете имаме пърхот, при мен е по-малко и мога да си позволя да мия косата си през ден или два, :!: докато при нея е доста по-неприятно положението, но и в двата случая не зная как да се справя. :roll:
Четох за някакви шампоани на Виши, но не зная каква ще е ефикасността им, затова реших първо да опитаме да лекуваме различните видове пърхот с домашни рецепти и след това да пристъпим към някакви препарати! :idea:
Та имате ли идея как се лекуват различните видове пърхот и какви домашни рецепти биха били от помощ? :?: :!:
Коцева

Re: Как с домашни рецепти да лекуваме различните видове пърхот?

Мнениеот Malina » 09 Мар 2015, 18:08

Не мисля, че толкова сериозно състояние на пърхота ще може да се излекува само с домашни рецепти... :| По-скоро това предполага сериозна работа със специалист, лечение и всичко останало.. :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот LaCoquine » 10 Мар 2015, 11:32

Чувала съм, че маската с черен пипер върши сносна работа, но не зная за кой вид пърхот, общо взето в тези домашните рецепти рядко се упоменава за какъв вид пърхот помагат :idea:
LaCoquine

Мнениеот lussy » 10 Мар 2015, 11:39

За сухия пърхот би трябвало да помогне зехтин смесен с различни етерични масла :idea: ама за проблема на дъщеря ти - нищо не мога да кажа :x
lussy

Мнениеот Локумът » 10 Мар 2015, 12:06

Зехтин наистина няма ли да помогне, той си е голяма работа, ще възстанови кожата, но все пак консултация с добър кожен лекар е много важно! :!:
Аватар
Локумът

Мнениеот rose_92 » 10 Мар 2015, 22:14

Аз едно съм разбрала - веднъж появи ли ти се пърхот, цял живот ще страдаш от това..Аз имам пърхот откакто се помня. При мен даже стана себореен дерматит и има моменти, в които се обостря и затихва. Когато се влоша кожата на главата ми започва супер много да ме сърби и да се лющи, вече имам такъв проблем и с кожата на лицето и отърване няма каквото и да правиш..
И да ви кажа честно аз на добър дерматолог до момента не съм попаднала, а съм ходила при няколко различни..Като отидеш на преглед ти поглеждат отгоре отгоре скалпа и ти предписват някакъв шампоан или лосион. На мен ми помага шампоан Низорал. Искам да подчертая, че дори симптомите да утихнат и пърхотът да изчезне, е добре да се миете с противопърхотен шампоан от време на време профилактично, защото след няколко месеца проблемът се появява отново. Сега се мия с шампоан Selsun Blue - и от него съм доволна, даже може би е по-добър от Низорала, само дето има една специфична миризма заради съдържанието на селениев сулфид, която не е много приятна, но поне помага. На Виши не съм използвала продуктите, но за тази марка не съм чувала много положителни отзиви. Знам, че на Биодерма, която е медицинска козметика, има противопърхотен шампоан, но не съм го използвала, защото е скъпичък - 25-30 лв., но може да помага.
Правя си и домашни маски за коса с кисело мляко и каквото имам под ръка вкъщи, но честно казано само с това не мисля, че мога да поддържам скалпа си чист без пърхот - единственото спасение са шампоаните. Освен тях против пърхот и въобще при всякакви проблеми с кожата на главата или на лицето бих ви препоръчала няколко месеца да пиете :!: бирена мая. Предполагам, че има и масла, които биха помогнали до някаква степен в борбата с пърхота, но не съм използвала и не мога да препоръчам. Чела съм добри отзиви за маслото от чаено дърво, което може да се добави към шампоана, с който се миете. Сега обмислям да си купя някакви индийски билки на прах като например сапунени ядки, за които четох, че помагат при такива проблеми и които се използват като заместители на шампоаните, пълни с какви ли не вредни съставки..
rose_92

Мнениеот taena » 11 Мар 2015, 22:48

Здравейте, от 5-7 години съм с диагноза себореен дерматит, поставена от дерматолог (добър). Не се лекува, но може да се контролира. Веднъж седмично ползвам Себомакс лосион (около 15лв.) и го отмивам с DS на биодерма (около 30лв.), и задължително веднъж седмично правя маска на косата - 2-3 супени лъжици мед, 1л. зехтин, 1 жълтък и 1 с.л. канела.Загрявам на водна баня, нанасям и престоявам около половин час, след което отмивам. Мия косата почти всеки ден. Мисля, че лосиона ще ви помогне и на вас и на вашата дъщеря, мирише неприятно, ефекта е забележителен. Дано съм била полезна. :) Успех в справянето с този досаден проблем.
taena

Мнениеот nadqta » 12 Мар 2015, 11:49

taena написа:Здравейте, от 5-7 години съм с диагноза себореен дерматит, поставена от дерматолог (добър). Не се лекува, но може да се контролира. Веднъж седмично ползвам Себомакс лосион (около 15лв.) и го отмивам с DS на биодерма (около 30лв.), и задължително веднъж седмично правя маска на косата - 2-3 супени лъжици мед, 1л. зехтин, 1 жълтък и 1 с.л. канела.Загрявам на водна баня, нанасям и престоявам около половин час, след което отмивам. Мия косата почти всеки ден. Мисля, че лосиона ще ви помогне и на вас и на вашата дъщеря, мирише неприятно, ефекта е забележителен. Дано съм била полезна. :) Успех в справянето с този досаден проблем.

И според мен е наистина важно да се намери най-подходящите стъпки, които да включват правилен шампоан и маска, за да се овладеят тези проблеми, та и аз бих опитала тази маска, а какво е "DS на биодерма"? :roll:
nadqta

Мнениеот taena » 13 Мар 2015, 16:28

БИОДЕРМА НОДЕ DS + КРЕМ ШАМПОАН 125 ml. - Шампоан против пърхот
taena

Мнениеот Lollipop » 16 Мар 2015, 11:15

Аз се мия с обикновен Head & Showders ;) Когато ми се появи пак пърхота започвам пак интензивно да се мия с него. Иначе през останалото време ползвам друг шампоан, който си харесам от магазина, а два пъти в месеца пак се мия с Хед § Шолдърс-а ;)
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата