Как спирате гаденето?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Как спирате гаденето?

Мнениеот belleville » 15 Дек 2014, 13:14

От няколко година насам или по-точно от както съм студентка, ми е случа задължително да ми се гади преди и по време на изпит!

Разбирам, че е от напрежение, но нищо не мога да направя. Още щом се събудя в деня на изпита започва да ми се гади, затова и ставам много рано сутрин, за да се овладея поне докато тръгна,поне половин час откарвам така преди да тръгна,
Morning-nausea.jpg
Morning-nausea.jpg (19.93 KiB) Прегледано 719 пъти
а след това отново съм с торбичка, където и да отида, дори на изпитите влизам с торбичка! :( :(

Факта, че постоянно ми се гади ме потиска още повече и ме кара да се чувствам ужасно! Не зная дали може да бъде спряно гаденето и с какво, опитвала съм няколко медикамента, но без особен успех, може би защото е на нервна почва :roll: Надявам се някой да е открил как се спира гаденето, предизвикано от нерви!!! :|
belleville

Re: Как спирате гаденето?

Мнениеот MerryPop » 15 Дек 2014, 13:17

Единственото, което съм чувала, че помага, без да пиеш хапчета, е дълбокото дишане, а другото е да седнеш и да сложиш главата си между коленете, като отново дишаш дълбоко, малко странно ще изглеждаш, но се надявам да ти помогне!
MerryPop

Мнениеот Rali_hr » 15 Дек 2014, 14:50

Знам, че колата помага при повръщане, само че не знам дали в твоя случай, когато е на психическа основа дали ще има ефект. :roll:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот mangusta » 15 Дек 2014, 15:12

Rali_hr написа:Знам, че колата помага при повръщане, само че не знам дали в твоя случай, когато е на психическа основа дали ще има ефект. :roll:

И аз съм чувала, че когато ти се гади е добре да пиеш газирано, ама не знаех, че точно кола трябва :roll:
mangusta

Мнениеот Kremiliya » 15 Дек 2014, 15:37

mangusta написа:
Rali_hr написа:Знам, че колата помага при повръщане, само че не знам дали в твоя случай, когато е на психическа основа дали ще има ефект. :roll:

И аз съм чувала, че когато ти се гади е добре да пиеш газирано, ама не знаех, че точно кола трябва :roll:

И аз знам, че трябва да бъде кола, не знам дали другите газирани ще имат такъв ефект, знам за колата, че самите ѝ съставки са такива, че ако няма въпросната част за подтискане на повръщането, то пиенето на кола няма да бъде толкова приятно занимание :oops: :mrgreen: :lol:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Kaya » 16 Дек 2014, 12:37

MerryPop написа:Единственото, което съм чувала, че помага, без да пиеш хапчета, е дълбокото дишане, а другото е да седнеш и да сложиш главата си между коленете, като отново дишаш дълбоко, малко странно ще изглеждаш, но се надявам да ти помогне!

Тази поза няма ли да е още по-неприятна? :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 28 Сеп 2015, 19:36

Kaya написа:
MerryPop написа:Единственото, което съм чувала, че помага, без да пиеш хапчета, е дълбокото дишане, а другото е да седнеш и да сложиш главата си между коленете, като отново дишаш дълбоко, малко странно ще изглеждаш, но се надявам да ти помогне!

Тази поза няма ли да е още по-неприятна? :roll:

И за мен е странна, тази поза по-скоро си я представям като идеална за повръщане, не знам защо би помогнала. :roll: Надявам се да не ми се налага да изпробвам подобни варианти :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот nadqta » 29 Сеп 2015, 10:47

Имаше някаква точка на китката, която спираше гаденето, но не съм много сигурна къде точно се намира, но винаги може да се открие при такива спешни ситуации :idea:
nadqta

Мнениеот S_Milenska » 25 Окт 2015, 09:39

nadqta написа:Имаше някаква точка на китката, която спираше гаденето, но не съм много сигурна къде точно се намира, но винаги може да се открие при такива спешни ситуации :idea:

Не вярвам на подобни точки, голямо търсене ще е и надали наистина помага. :mrgreen:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот maminka » 25 Окт 2015, 14:15

S_Milenska написа:
nadqta написа:Имаше някаква точка на китката, която спираше гаденето, но не съм много сигурна къде точно се намира, но винаги може да се открие при такива спешни ситуации :idea:

Не вярвам на подобни точки, голямо търсене ще е и надали наистина помага. :mrgreen:

Е, има и други начини - пиеш си хапчето, мирна ти е главата, тук се губи смисълът на комуникацията, при положение, че не си ок с тези методи...
maminka

Следваща

Назад към Общи здравни теми