Лекували ли сте цистит с билки?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот mimeto90 » 18 Дек 2014, 15:22

За втори път тази година съм с цистит. Първият път ми предписаха някакви антибиотици, имаха ефект, но ето пак ме мъчи цистит! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Не мога така, ставам ужасно нервна и съм постоянно под напрежение.

Сутрин ме е страх да стана от леглото, за да не се напишкам, а всъщност само пари и боли :| :| А след това, когато се върна в леглото нито мога да легна, нито права да стоя, все ми е гадно и прекарвам възможно най-много време в тая поза :evil:
cystitis.jpg
cystitis.jpg (34.04 KiB) Прегледано 1536 пъти
Много се надявам да мога този път да се излекувам и без антибиотици, само с билки, но дали в възможно пълното излекуване на този проблем :roll: :roll:

Надявам се някой опитвал да лекува цистита с билки да ми помогне, нямам търпение за някаква рецепта, понеже е ужасно, всички преминали през ада на цистита знаят за какво иде реч :!: :!:
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот PasDeDeux » 18 Дек 2014, 15:30

Да си призная веднъж съм преживявала тази гадост и се оправих с едни таблетки на Хималая, но съм чувала много добри отзиви за белия равнец, смятам трябва да ти е от помощ!
PasDeDeux
 
Мнения: 423
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Дек 2014, 16:13

За щастие от това не съм страдала, обаче звучи ужасно!
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот веселказасмяна » 19 Дек 2014, 11:39

Цистита си е много сериозен, според мен е по-добре да отидеш отново на лекар, възможно да е станал и хроничен, така че по-добре се обърни отново към лекар!
веселказасмяна
 
Мнения: 295
Регистриран на: 24 Сеп 2014, 12:43

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот Kaya » 19 Дек 2014, 11:47

Домашно лечение на цистит ми се вижда... абсурдно дори. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот rose_92 » 28 Дек 2014, 14:18

Циститът ме е мъчил 2 години и слава Богу от толкова вече нищо ми няма. Личната лекарка ме натъпка с какви ли не антибиотици, но бактериите все не умираха и общо взето това състояние стана хронично като се обостряше в големите жеги..
Пила съм и билки, но ако имаш вече хроничен цистит те само ще облекчат симптомите, гадините се трепят само с антибиотици, но е зависи дали ще попаднеш на добър лекар или ще си опитно зайче като мен в ръцете на личната лекарка..но накрая отидох на нефролог и тази жена ме избави от тоя Ад, винаги ще съм й благодарна.
Иначе най-ефикасната билка при цистит за мен е ЗЛАТНА ПРЪЧИЦА. Можеш да си купиш и МЕЧО ГРОЗДЕ. Също така има разни билкови таблетки, които могат да ти помогнат, но ако това не минава задължително отиди на нефролог, защото това е сериозно нещо и може да заболеят и бъбреците..НЕ разчитайте, че личният лекар ще ви излекува, отидете на специалист.
И много важно е да ПИЕШ ПО 2-3 ЛИТРА ВОДА на ден, за да помогнеш на организма да изхвърли по-бързо бактериите.
rose_92
 
Мнения: 420
Регистриран на: 05 Мар 2014, 17:09

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот Amina » 28 Дек 2014, 21:55

Цистит с билки не се лекува изобщо, нито пък с хранителни добавки като таблетки с бреза или червена боровинка. Вече 12-13 години се боря с хроничния цистит, бях стигнала до положение да хващам цистит през 2-3 седмици. Най-важното е консултацията с нефролог, и то добър, редовното изследване на стерилна урина и приемането само на антибиотик, който е подходящ за вас(на изследването за стерилна урина трябва да има антибиограма). Задължително се приемат и пробиотици и антимикотичен препарат заедно с антибиотика, защото аз неизменно след всяка употреба на антибиотик придобивам и гъбички, без значение, че взимам няколко опаковки от 150мг антимикотичен препарат. Изобщо трудно е, има и ваксина уростим, която се пие непрекъснато сутрин на гладно в продължение на 3 месеца, после се почива и пак 3 месеца и така до безкрай. Отделно е хубаво да се взима и цистостоп или неоренал или нещо друго по 2 таблетки на ден превантивно. А, и най-важното превантивно действие според мен е - краката, кръста и половия орган, да бъдат винаги на ужасно топло. Дори на климатици и вятър или течение лятото не ги излагам--много е важно, изглежда като бабешки съвет, но е реален--аз все пак ограничих пристъпите си на веднъж годишно, което си е голям успех и продължавам да се боря с упоритостта на заболяването. В днешно време все повече млади момичета започват да боледуват от цистит и става хроничен, точно поради факта, че се носят с разголени тоалети и къси якенца до кръста на минус 5 или дори на 0 градуса, само и само да изглеждат красиви и привлекателни. Разберете, че след това, здравето няма кой да ви върне, а циститът е толкова коварно и "неизлечимо" заболяване, че не знам дали си заслужава да бъдеш красива за 5-10 минути или да бъдеш здрава цял живот. Аз разбрах много късно всичко това, и жестоко съжалявам. Миене само с топла, дори гореща вода(душ или тоалет) и яко навличане във всички периоди(според сезона и температурата разбира се). Вечер краката във вряла вода с морска сол, също облекчава. Когато има пристъп, да се пият успоредно с антибиотичното лечение минимум 3-4 литра вода и чай-има един чай кидни, или мечо грозде или един куп други билки, и вечер може да се спи с бутлки от 1,5л, пълни с вряла вода--да се допират до гърба(бъбреците) и другата ниско на корема. Под душа могат да се правят масажни движения с дланта на ръката по посока братна на часовниковата стрелка. Много важно е също, след приключване на антибиотика, да се изчакат 3 дни и да се даде пак стерилна урина, защото бактериите някой път са доста упорити и не могат да се "убият" толкова бързо. Ами, мисля, че това е всичко-от мен съвет-не подценявайте цистита и не разчитайте само на билки-аз съм човек, пробвал всякакви гадости и билки с надеждата да помогнат, но уви...
Amina
 
Мнения: 3
Регистриран на: 23 Окт 2013, 05:38

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот rose_92 » 29 Дек 2014, 20:24

Amina, напълно съм съгласна с това, което си написала.
Аз мога да кажа, че никога не съм ходила с гол кръст и разголена в студовете, но якетата ми все бяха до кръста, ботушите ми често пропускаха зимата и краката ми все бяха мокри.. От 2 години откакто спряха проблемите ми с кошмара, наречен цистит, много се пазя - нося дълго палто, обличам се дебело, не допускам да ходя с мокри крака зимата, вкъщи си се обличам добре. Но единственото, което не правя, е да пия поне 2 литра вода на ден. Лятото се справям с това ама зимата някакси не мога да пия толкова много, а водата е изключително важна, когато имаш цистит, а и по принцип. Преди години пък и по 1 л. на ден не съм пиела. Циститът ми се появи лятото на 2010 г. и от тогава борбата беше голяма и все без никакъв резултат. Преди 2 години отидох при нефлоложката в 18-та поликлиника в София, за която се чака поне седмица за преглед, защото има много пациенти. Тя ми беше предписала 2 антибиотика+ваксината уростим. Не знам дали е от комбинацията на 2 антибиотика или от уростима, който пих 3 месеца, обаче от тогава слава Богу нищо ми няма. Когато на изследванията пишеше "посявките останаха стерилни" или нещо такова, чак не ми се вярваше..
Накратко - важното е много да се пазите да не настивате, да пиете много вода и ако проблемът не отшумява до няколко дни или се повтаря през кратки периоди от време, незабавно да отидете на нефролог. При мен положението се беше влошило и освен цистит вече имах и пиелонефрит на десния бъбрек, така че не разчитайте само на билки и самолечение - това е сериозен проблем!
И още един много важен съвет - след секс не пропускайте да отидете до тоалетната и да се изпишкате, като се бършете отпред назад, за да не се пренасят бактерии от ануса! По-бурният полов акт също може да влоши проблема.
rose_92
 
Мнения: 420
Регистриран на: 05 Мар 2014, 17:09

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот rose_92 » 29 Дек 2014, 20:30

Също така носете памучно бельо (никакви прашки).
rose_92
 
Мнения: 420
Регистриран на: 05 Мар 2014, 17:09

Re: Лекували ли сте цистит с билки?

Мнениеот Harmony » 30 Дек 2014, 00:27

цистита никак не го свързвам с видовете бельо, какво значение има, според вас?
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Следваща

Назад към Домашен лекар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта