29 Окт 2015, 17:54
Snejna написа:rabotnata pchela написа:Точно тези прасковки не са точно по рецептата, както са ти казали по оригинал са напълнени с крем, но тези залепените със сладко хич не са лоши също. Моята рецепта е следната:
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 кг брашно
Правиш топчета, печеш, издълбаваш ги ако решиш, пълниш ги с млечен крем смес с трохите и пълниш и лепиш, боядисваш и овалваш в захар
Добре звучи и то мноого добре) Но амоняка за какво е? Колко време втасва тестото?
30 Окт 2015, 16:34
30 Окт 2015, 22:31
Malina написа:Оф и аз се замислям дали да не си направя, но дали ще ми се получат?
02 Ное 2015, 17:43
Elica написа:Malina написа:Оф и аз се замислям дали да не си направя, но дали ще ми се получат?
Мисля, че не си струва труда.)
11 Ное 2015, 15:25
21 Дек 2015, 12:54
Kaya написа:Със сигурност каквото и д ае е по-добре да си го напарвите вие у дома, отколкото да залагате на готово от магазина. Дори вкусът е по-добър.
21 Дек 2015, 14:42
silver933 написа:Kaya написа:Със сигурност каквото и д ае е по-добре да си го напарвите вие у дома, отколкото да залагате на готово от магазина. Дори вкусът е по-добър.
Така е, домашните прасковки са мега яки. Сега якото на КОледа е, че редовно всички роднини правят разни соц. сладки и яко си отяждаме. :)
05 Яну 2016, 09:34
05 Яну 2016, 13:34
05 Яну 2016, 15:20
Грохот написа:Snejna написа:rabotnata pchela написа:Точно тези прасковки не са точно по рецептата, както са ти казали по оригинал са напълнени с крем, но тези залепените със сладко хич не са лоши също. Моята рецепта е следната:
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 кг брашно
Правиш топчета, печеш, издълбаваш ги ако решиш, пълниш ги с млечен крем смес с трохите и пълниш и лепиш, боядисваш и овалваш в захар
Добре звучи и то мноого добре :)) Но амоняка за какво е? Колко време втасва тестото?
Мм за тези сладки не знаех, че се ползва амонячна сода... Всъщност само за великденските курабийки знаех, че се слага!