Домашни сладки прасковки, знаете ли как се правят?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Домашни сладки прасковки, знаете ли как се правят?

Мнениеот MGB » 30 Дек 2014, 23:33

Нали помните онези сладки прасковки, скоро не съм виждала такива, предполага, че все още ги правят някъде, но помня, че бяха много много вкусни!

Снощи се хванахме на бас с един приятел, че мога да му приготвя точно такива сладки прасковки,
image.jpg
image.jpg (18.61 KiB) Прегледано 1738 пъти
но предполагам се сещате, че нямам никаква идея как е възможно да се приготвят, само помня колко вкусни бяха :D

Много се надявам някой да ми даде рецепта, с която ще мога да приготвя качествени сладки прасковки, :mrgreen: така че да оживеят приятелите ми, за да ми дадат все пак някаква оценка :mrgreen:
MGB

Re: Домашни сладки прасковки, знаете ли как се правят?

Мнениеот MollyDolly » 30 Дек 2014, 23:37

Абе луда ли да се цапотиш, правят ги все още вземи една тарелка и печелиш баса :mrgreen: даже има и бонус, проятелите ти ще оживеят, че може и да те похвалят :D
MollyDolly

Мнениеот Malina » 04 Яну 2015, 13:27

Веднъж правих прасковки за мои приятели, които ни идваха на гости. Бях обещала, че ще им направя, защото те много ги обичат. Направих тестото, опекох ги и ги изхвърлих, защото реших, че рецептата ми е грешна хахаххахаха :D
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Lollipop » 04 Яну 2015, 14:43

MollyDolly написа:Абе луда ли да се цапотиш, правят ги все още вземи една тарелка и печелиш баса :mrgreen: даже има и бонус, проятелите ти ще оживеят, че може и да те похвалят :D

Купените прасковки нямат нищо общо с домашните, домашните се правят с крем от самата сърцевина на правковките и млечен крем, така са по оригинал. Общо взето лесно ще я хванат, че мами ако купи готови :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Pipilota » 05 Яну 2015, 10:38

Malina написа:Веднъж правих прасковки за мои приятели, които ни идваха на гости. Бях обещала, че ще им направя, защото те много ги обичат. Направих тестото, опекох ги и ги изхвърлих, защото реших, че рецептата ми е грешна хахаххахаха :D

А рецептата ти грешна ли беше? Аз никога не съм яла домашни прасковки :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Malina » 05 Яну 2015, 11:50

Pipilota написа:
Malina написа:Веднъж правих прасковки за мои приятели, които ни идваха на гости. Бях обещала, че ще им направя, защото те много ги обичат. Направих тестото, опекох ги и ги изхвърлих, защото реших, че рецептата ми е грешна хахаххахаха :D

А рецептата ти грешна ли беше? Аз никога не съм яла домашни прасковки :(

Не, оказа се вярна и точно така трябвало да станат, но кой да ти знае, отидоха в коша. Сега все си викам да пробвам пак да направя, но не ми се занимава. :(
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Snejna » 05 Яну 2015, 15:03

Обожавам прасковки, особено като се довърши визията им с листенца от чимшир, истинска красота :)
Аватар
Snejna

Мнениеот rabotnata pchela » 05 Яну 2015, 15:37

Точно тези прасковки не са точно по рецептата, както са ти казали по оригинал са напълнени с крем, но тези залепените със сладко хич не са лоши също. Моята рецепта е следната:
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 кг брашно
Правиш топчета, печеш, издълбаваш ги ако решиш, пълниш ги с млечен крем смес с трохите и пълниш и лепиш, боядисваш и овалваш в захар :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Slavena » 05 Яну 2015, 16:50

Никога не съм яла домашни прасковки, винаги си ги вземам от магазина и те напоследък изобщо не са вкусни, каквито бяха едно време :(
Slavena

Мнениеот Mon_ton » 06 Яну 2015, 16:01

Slavena написа:Никога не съм яла домашни прасковки, винаги си ги вземам от магазина и те напоследък изобщо не са вкусни, каквито бяха едно време :(

Като малка съм яла, баба ми правеше много вкусни, но вече нито рецепта има, нито помни как се правят :(
Аватар
Mon_ton

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети