Snejna написа:rabotnata pchela написа:Точно тези прасковки не са точно по рецептата, както са ти казали по оригинал са напълнени с крем, но тези залепените със сладко хич не са лоши също. Моята рецепта е следната:
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 кг брашно
Правиш топчета, печеш, издълбаваш ги ако решиш, пълниш ги с млечен крем смес с трохите и пълниш и лепиш, боядисваш и овалваш в захар
Добре звучи и то мноого добре) Но амоняка за какво е? Колко време втасва тестото?
Мм за тези сладки не знаех, че се ползва амонячна сода... Всъщност само за великденските курабийки знаех, че се слага!