Домашни сладки прасковки, знаете ли как се правят?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Домашни сладки прасковки, знаете ли как се правят?

Мнениеот Грохот » 29 Окт 2015, 17:54

Snejna написа:
rabotnata pchela написа:Точно тези прасковки не са точно по рецептата, както са ти казали по оригинал са напълнени с крем, но тези залепените със сладко хич не са лоши също. Моята рецепта е следната:
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 кг брашно
Правиш топчета, печеш, издълбаваш ги ако решиш, пълниш ги с млечен крем смес с трохите и пълниш и лепиш, боядисваш и овалваш в захар :lol:

Добре звучи и то мноого добре :)) Но амоняка за какво е? Колко време втасва тестото?

Мм за тези сладки не знаех, че се ползва амонячна сода... Всъщност само за великденските курабийки знаех, че се слага!
Грохот

Мнениеот Malina » 30 Окт 2015, 16:34

Оф иа з се замислям дали да не си направя, но дали ще ми се получат? :(
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Elica » 30 Окт 2015, 22:31

Malina написа:Оф и аз се замислям дали да не си направя, но дали ще ми се получат? :(

Мисля, че не си струва труда. :))
Аватар
Elica

Мнениеот BeenieGal » 02 Ное 2015, 17:43

Elica написа:
Malina написа:Оф и аз се замислям дали да не си направя, но дали ще ми се получат? :(

Мисля, че не си струва труда. :))

Предвид какво има в купешките... струва си, ама мисля, че могат и по-смислени от тези сладки да се направят! :lol:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот Kaya » 11 Ное 2015, 15:25

Със сигурност каквото и д ае е по-добре да си го напарвите вие у дома, отколкото да залагате на готово от магазина. Дори вкусът е по-добър.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 21 Дек 2015, 12:54

Kaya написа:Със сигурност каквото и д ае е по-добре да си го напарвите вие у дома, отколкото да залагате на готово от магазина. Дори вкусът е по-добър.

Така е, домашните прасковки са мега яки. Сега якото на КОледа е, че редовно всички роднини правят разни соц. сладки и яко си отяждаме. :)
Аватар
silver933

Мнениеот ramimni » 21 Дек 2015, 14:42

silver933 написа:
Kaya написа:Със сигурност каквото и д ае е по-добре да си го напарвите вие у дома, отколкото да залагате на готово от магазина. Дори вкусът е по-добър.

Така е, домашните прасковки са мега яки. Сега якото на КОледа е, че редовно всички роднини правят разни соц. сладки и яко си отяждаме. :)

Аз към една приятелка нямам, която да прави сладки за Коледа, камо ли пък такива соц :roll:
ramimni

Мнениеот silver933 » 05 Яну 2016, 09:34

Сигурно приятелките ти са бая млади, щом не правят сладки. Нашите познати повечето се наслаждават на сладки по празниците, а такива соц пък са най-любими на всички нас. :)
Аватар
silver933

Мнениеот Slavena » 05 Яну 2016, 13:34

Какво им е на прасковките? Аз не правя сладки, защотоо не мога и ме мързи да се занимавам с такива неща, но с удоволствие ги ям. Чак па дас а соц и едва ли не да е обида, че някой прави сладки и то соц видиш ли.. ужас.
Slavena

Мнениеот dinkog » 05 Яну 2016, 15:20

Грохот написа:
Snejna написа:
rabotnata pchela написа:Точно тези прасковки не са точно по рецептата, както са ти казали по оригинал са напълнени с крем, но тези залепените със сладко хич не са лоши също. Моята рецепта е следната:
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 кг брашно
Правиш топчета, печеш, издълбаваш ги ако решиш, пълниш ги с млечен крем смес с трохите и пълниш и лепиш, боядисваш и овалваш в захар :lol:

Добре звучи и то мноого добре :)) Но амоняка за какво е? Колко време втасва тестото?

Мм за тези сладки не знаех, че се ползва амонячна сода... Всъщност само за великденските курабийки знаех, че се слага!

И аз знам, че се слага, тоя амоняк има такава миризма, че няма как да се пропусне. :lol:
Аватар
dinkog

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети