Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Да си поговорим за различните... кюфтета

15 Сеп 2015, 12:57

annamaria написа:някой пробвал ли е рецептата за кфтета с чесън? имвате ли представа дали се получава добра комбинация?

Класически кюфтета с кайма или картофени или други?
За чесъна, мисля че ще е по-добре да е в комбинация с нещо, кеото не изисква дълго готвене - фалафел (т.е. кюфтета от нахут) или картофени. За да се запази свежестта на чесъна, иначе сготвения знаете е малко странен.. и затова бих избегнала каймяните кюфтета. :roll: Не че ще е зле, но с чеснов сос по-добре. :mrgreen:

15 Сеп 2015, 13:12

annamaria написа:някой пробвал ли е рецептата за кфтета с чесън? имвате ли представа дали се получава добра комбинация?

Всичко, в което има чесън ще е върховно, върховно, все пак много зависи от какво са кюфтенцата, чесънът сякаш повечко на зеленчуци върви :idea:

15 Сеп 2015, 13:40

Да ви предложа и аз един кюфтенца, не знам от къде взех рецептата преди мноого време, но са ми любими.:) Правя ги с просо, елда - от всичко по половин чашка, слагам ги да се сварят и добре отцеждам от излишната вода ;) нарязвам на ситно 1 чушка, 1 морков, 1 глава лук или праз, 3-4 лъжици брашно, магданоз или други подправки. :) Овкусяваме с килимион, сол, черен пипер и други любими подправки ;) После оформяме кюфтенца и ги печем, стават невероятно, на мен ми харесват най-много с хумус. )

15 Сеп 2015, 14:58

marsu написа:Да ви предложа и аз един кюфтенца, не знам от къде взех рецептата преди мноого време, но са ми любими.:) Правя ги с просо, елда - от всичко по половин чашка, слагам ги да се сварят и добре отцеждам от излишната вода ;) нарязвам на ситно 1 чушка, 1 морков, 1 глава лук или праз, 3-4 лъжици брашно, магданоз или други подправки. :) Овкусяваме с килимион, сол, черен пипер и други любими подправки ;) После оформяме кюфтенца и ги печем, стават невероятно, на мен ми харесват най-много с хумус. )

няма ли яйца, кое ги държи заедно?? :roll:

15 Сеп 2015, 15:45

Kremiliya написа:
marsu написа:Да ви предложа и аз един кюфтенца, не знам от къде взех рецептата преди мноого време, но са ми любими.:) Правя ги с просо, елда - от всичко по половин чашка, слагам ги да се сварят и добре отцеждам от излишната вода ;) нарязвам на ситно 1 чушка, 1 морков, 1 глава лук или праз, 3-4 лъжици брашно, магданоз или други подправки. :) Овкусяваме с килимион, сол, черен пипер и други любими подправки ;) После оформяме кюфтенца и ги печем, стават невероятно, на мен ми харесват най-много с хумус. )

няма ли яйца, кое ги държи заедно?? :roll:

М единствено брашното явно ги държи, но трябва да бъдат добре изцедени съставките, за да не се пръскат

15 Сеп 2015, 18:40

Пу за мен тези кюфтенца :) много обичам такива нестандартни комбинации, сигурно е много вкусно, а ако знаеш колко са ми писнали разни там картофени кюфтета или обичайните кюфтета от месо.. :) това е много добра алтернатива. :idea:

17 Сеп 2015, 11:22

заплювам си ги и аз за почивните дни, винаги съм искала да си хапна истинско зеленчуково кюфте, но трудно се намират рецепти, а това изглежда върховно! :)

17 Сеп 2015, 13:20

rabotnata pchela написа:

Пу за мен тези кюфтенца :) много обичам такива нестандартни комбинации, сигурно е много вкусно, а ако знаеш колко са ми писнали разни там картофени кюфтета или обичайните кюфтета от месо.. :) това е много добра алтернатива. :idea:

Прекрасна лятна гозба, съгласна съм, но идеята за пърженето не ми допада много :| Но не зная дали няма да станат много сухи, ако се пекат, веднъж така опитах да пека картофени кюфтета и станаха ужасно суши, та се наложи да правя някакъв измислен сос към тях, за да се изядат :lol:

17 Сеп 2015, 13:24

Тази рецепта на марсу е храна за кокошки, не знам какво ви става на всички, най-добре е да си купите 1кг кайма и да си направите истински кюфтета най-вкусни са! :)

17 Сеп 2015, 15:12

Не стават някои нещ апекани, картофените кюфтета аз често ги пека, не знам защо не са ти се получили, повече подправки им трябва и да не се препичат дълго време, но няма какво да се лъжем пърженкото си е друго! Те и печените картофи са вкусни, но пържените са страхотни. :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4