Най-вкусните сладкиши за следобедното кафе

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Най-вкусните сладкиши за следобедното кафе

Мнениеот fawla » 18 Окт 2015, 17:47

Те като са направени с маргарин.. малко е танту за кукуриго ;)
Иначе аз предпочитам домашните неща, сладкиши, кексове и подобни, винаги са лесни и бързи за хапване и готвене. :)
Аватар
fawla

Мнениеот Yunona » 18 Окт 2015, 22:38

Ако чувствам необходимост от сладкиш със следобедното кафе, не и се противопоставям :) Придържам се към здравословен начин на хранене, но той съвсем не изключва сладки неща. Въпрос на мяра!
Не си падам по купешките сладкиши, предпочитам простите, домашно приготвени неща. През студените месеци правя сладкиши всеки уикенд - уханието на сладко, на масло, ванилия, канела, плодове е незаменимо!
Обичам мъфини с овесени ядки и боровинки - вкусно и полезно :) И ябълков щрудел! И пай - със сини сливи, ябълки или други плодове. Енергийно бонбонче с ядки и фурми! Нежен сладкиш с круши и карамелен сос. Кекс - смятат го за обикновен десерт, но със сушени плодове, овесени ядки и пълнозърнесто брашно е съвсем друго нещо. Особено пък поръсен с орехи или бадеми, които се изпичат, докато кексът се пече, и придават тооооолко изискан вкус на "простия" кекс :)
Засърбяха ме ръцете, утре след работа ще се пече сладкиш. Понеделник е, но след работен уикенд, през който нямаше време за друго освен за работа :)
Yunona

Мнениеот silver933 » 19 Окт 2015, 11:30

И у нас жената всяка седмица прави сладкиши, не че ги ядем със следобедното кафе, ами ни доставя удоволствие. И аз не си падам по пакетираните, като изключим някои бисквити, на които още не съм имал щастието да се любувам в домашен вариант.
Иначе по това време много прави разни щрудели и подобни.
Аватар
silver933

Мнениеот bojo_kolev » 19 Окт 2015, 13:04

silver933 написа:И у нас жената всяка седмица прави сладкиши, не че ги ядем със следобедното кафе, ами ни доставя удоволствие. И аз не си падам по пакетираните, като изключим някои бисквити, на които още не съм имал щастието да се любувам в домашен вариант.
Иначе по това време много прави разни щрудели и подобни.

Още от едно време съм ги намразил тези щрудели във времето, в което майка ми ме караше да ги ям :lol: добре, че нямам такава жена, която да държи да ми направи нещо, което така или иначе не обичам
bojo_kolev

Мнениеот Mon_ton » 19 Окт 2015, 13:12

Въпрос на вкус, аз много обичам щрудели и всякакви подобни неща с плодове, но май на много хора наистина не са любими. ;)
Но за кафето следобед най-обичам нещо много шоколадово, там все се спирам на разни много шоколадови сладкиши, кексове, торти. Затова си и хапвам 1 път в седмицата такива неща, разбира се. ;)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот lussy » 19 Окт 2015, 14:32

Mon_ton написа:Въпрос на вкус, аз много обичам щрудели и всякакви подобни неща с плодове, но май на много хора наистина не са любими. ;)
Но за кафето следобед най-обичам нещо много шоколадово, там все се спирам на разни много шоколадови сладкиши, кексове, торти. Затова си и хапвам 1 път в седмицата такива неща, разбира се. ;)

Е, няма как да си лишиш съвсем душичката от подобна наслада, хубаво е, че си си намерила твоята си доза и успяваш да си я спазваш, при мен е една идея по-трудно!
lussy

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Окт 2015, 15:47

Обичам да си хапвам обикновени вафли в комбинация с кафето. :)
Аватар
Ваня Стойчева

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети