Митове и истини за косата

Re: Митове и истини за косата

Мнениеот Pipilota » 15 Яну 2015, 10:57

Alexandrina написа:Аз наскоро спорих с една приятелка, която твърдеше, че косата трябва да се мие ако не всеки ден, то през ден. Аз мисля, че е вредно за косата, вярно, че има някои, които много бързо се омазняват, ама не става ли това точно заради много честото миене. Освен това тя мие косата си с много силен шампоан, което допълнително я съсипва...

Косата наистина се омазнява по-бързо, ако се мие по-често, нормално. Затова трябва да се мие по-рядко, аз мия косата си 2 пъти седмично, а лятото, когато ежедневно си вземах по 2 пъти душ, дори и по-рядко я миех, може би веднъж седмично, косата ми почти не се омазняваше. Дойде зимата и почнах пак практиката да я мия 2 пъти седмично и ето - появи ми се пак пърхот, започна да се омазнява още на втория ден.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 15 Яну 2015, 11:13

Значи стигнахме до извод - не си режете измитата коса! :lol:
А мит ли е, че косата се боядисва само когато е мръсна и защо е така, ако е така?
Аватар
Lollipop

Мнениеот Tinki » 15 Яну 2015, 12:51

винаги съм била скептична към безбройните разновидности, които имат шампоаните за коса, според мен „за тънка коса“, „за обемна коса“, за боядисана коса“ са надписи за привличане на клиенти, иначе в основата си шампоаните имат едно и също действие.
Tinki

Мнениеот Mon_ton » 15 Яну 2015, 16:00

Tinki написа:винаги съм била скептична към безбройните разновидности, които имат шампоаните за коса, според мен „за тънка коса“, „за обемна коса“, за боядисана коса“ са надписи за привличане на клиенти, иначе в основата си шампоаните имат едно и също действие.

Така е, аз ги разделям само за пърхот или не. :lol:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Alexandrina » 15 Яну 2015, 16:27

Lollipop написа:Значи стигнахме до извод - не си режете измитата коса! :lol:
А мит ли е, че косата се боядисва само когато е мръсна и защо е така, ако е така?

Нямам представа, никога не съм се боядисвала. Но предполагам се крепи на подобното твърдение, че на фризьор също се ходи с не тъкмо измита коса.
Alexandrina

Мнениеот Alexandrina » 15 Яну 2015, 16:32

Tinki написа:винаги съм била скептична към безбройните разновидности, които имат шампоаните за коса, според мен „за тънка коса“, „за обемна коса“, за боядисана коса“ са надписи за привличане на клиенти, иначе в основата си шампоаните имат едно и също действие.

Не е така, не мога да се съглася. Винаги избирам шампоана си спрямо нуждите на косата, спрямо качеството на продукта и тн. И наистина се забелязва разликата като го сменя.
Alexandrina

Мнениеот Slavena » 15 Яну 2015, 17:15

Не знам за шампоана, но съм чувала, че най-доброто миене е с домашен сапун на косата, според мен е лудост!
Slavena

Мнениеот Alexandrina » 16 Яну 2015, 11:40

Леле, ужас, според мен много хора прибягват до сапуна, защото нали уж е истински, знаеш какво съдържа и че няма химии, но мисля, че най-често той води до поява на пърхот. Никога не съм се къпала със сапун, а залагам на натурални шампоани.
Alexandrina

Мнениеот Rali_hr » 16 Яну 2015, 12:07

Мен единственото, което ме притеснява в домашния сапун е, че се прави от мас - т.е. тази мазнина не знам как може да измие другата мазнина по скалпа ми, иначе не ми пречи да пробвам.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Tinki » 16 Яну 2015, 15:51

Mon_ton написа:

Така е, аз ги разделям само за пърхот или не. :lol:

и аз бих ги разделила само по това :D
Tinki

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски