Смятате ли, че мъжете отслабват по-лесно и на какво може да се дължи това?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Смятате ли, че мъжете отслабват по-лесно и на какво може да се дължи това?

Мнениеот Ваня Стойчева » 26 Юни 2015, 11:41

Kremiliya написа:Сега вкъщи сме на диета и аз и мъжа ми, той наистина отслабва по-бързо, може би защото има по-голяма воля, аз вечерям вечер салата, а той не яде нищо, може би и заради това, отделно, че неговата работа е динамична, а моята е свързана със стоене на стола по цял ден.. :roll:

И аз мисля, че може би е заради това, но пък и май метаболизма им по принцип е по-бърз, рядко се случва мъж да се оплаче от запек, докато при жените това е нормален проблем.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Monika_Spasova » 26 Юни 2015, 15:34

Ваня Стойчева написа:
Kremiliya написа:Сега вкъщи сме на диета и аз и мъжа ми, той наистина отслабва по-бързо, може би защото има по-голяма воля, аз вечерям вечер салата, а той не яде нищо, може би и заради това, отделно, че неговата работа е динамична, а моята е свързана със стоене на стола по цял ден.. :roll:

И аз мисля, че може би е заради това, но пък и май метаболизма им по принцип е по-бърз, рядко се случва мъж да се оплаче от запек, докато при жените това е нормален проблем.

Вярно, май не съм чула мъж, който да се оплаква от запек .. :mrgreen:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Ваня Стойчева » 29 Юни 2015, 14:53

А, да това също го има, не им се затлачва толкова метаболизма, предполагам и заради факта, че мъжете рядко се подлагат на каквато и да е било диета, съответно не са приучили тялото си да си прави големи запаси, както правим ние жените.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот dinkog » 29 Юни 2015, 15:56

Мъжете имаме по принцип по-бърз метаболизъм затова сваляме по-лесно, а и вие с вашето желание да не ядете нищо още повече затлачвате организма си .
Аватар
dinkog

Мнениеот miron » 29 Юни 2015, 16:37

А я си признай, ти колко пъти си излизала опт диетата и той колко пъти го е правил, е сега виждаш ли, той е по-стркиктния нали?
miron

Мнениеот Fancy » 29 Юни 2015, 17:24

miron написа:

А я си признай, ти колко пъти си излизала опт диетата и той колко пъти го е правил, е сега виждаш ли, той е по-стркиктния нали?

Не е само до това, той изразходва повече калории, а също ако той пуши, а ти не, е нормално той да не е гладен, цигарите си потискат апетита :idea:
Fancy

Мнениеот miron » 29 Юни 2015, 18:19

Това пък с пушенето е лош пример, отгоре на всичко и да пропуши, но решение има и то е в лепенките са отслабване! :)
miron

Мнениеот Alex_mor » 01 Фев 2016, 16:04

miron написа:Това пък с пушенето е лош пример, отгоре на всичко и да пропуши, но решение има и то е в лепенките са отслабване! :)

Няма нищо такова като лепенки и като хапчета за отслабване и за спиране на цигарите. Мъжете по принцип имат по-добър метаболизъм и по принцип не са се подлагали на много диети, което прави тялото им по-лесно за манипулиране по такъв начин. Затова слабеем по-лесно, а и като не сме се тормозили с други диети то сме и по-стриктни. :) Жените търсят спасение от депресията и от което и да е състояние решение в храната, ние пием. :mrgreen: :drinkingbuddies:
Alex_mor

Мнениеот Локумът » 01 Фев 2016, 17:30

Просто сме си по-стриктни, няма кво да се лъжем. Жената все ще си вземе някой шоколад, все ще си вземе някоя вафла, все нещо ше направи :)
Аватар
Локумът

Мнениеот balsam » 02 Фев 2016, 10:49

Локумът написа:Просто сме си по-стриктни, няма кво да се лъжем. Жената все ще си вземе някой шоколад, все ще си вземе някоя вафла, все нещо ше направи :)

Не мисля, че мъжете са по-стриктни. Нямат воля да се ограничават от нещо, което не трябва да го ядат. Примери пред очите ми бол :grin:
balsam

ПредишнаСледваща

Назад към Диети