Смятате ли, че мъжете отслабват по-лесно и на какво може да се дължи това?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Смятате ли, че мъжете отслабват по-лесно и на какво може да се дължи това?

Мнениеот веселказасмяна » 21 Яну 2015, 12:09

Винаги съм си мислила, че това е някаква измислица, но сега, когато започнахме с равен старт да слабеем с мъжа ми, той постига много по-бързи резултати от мен :| Не сме такива фиданки, като двойката от снимката, но е осезаемо, че много по-бързо при него започнаха да му падат всички панталони :D
000.jpg
000.jpg (15.91 KiB) Прегледано 1670 пъти
Аз съм изключително стриктна в диетата си, както съм съвестна и с упражненията, които правим, но факт - мъжете отслабват по-лесно и не разбирам на какво може да се дължи това :roll:

Много се надявам ние да сме от изключенията и това да не означава, че аз като жена слабея по-бавно :D Вие какви наблюдения имате по този повод, случвало ли ви се е да виждате как мъжете около вас отслабват по-лесно и бързо, а ние все такива подпухнали кифлички стоим :?: :mrgreen: :mrgreen:
веселказасмяна

Re: Смятате ли, че мъжете отслабват по-лесно и на какво може да се дължи това?

Мнениеот LEILA » 21 Яну 2015, 12:12

Единственото смислено нещо, което ми изниква в главата при този въпрос е, че всичко се дължи на хормоните и ако продължиш да задържаш килограмите въпреки всичко, май е добре да си пуснеш едни изследвания :idea: :idea: Аз такива наблюдения нямам, понеже мъжа ми е слаб и не ни се е налагало да правим такива състезания по топене на килограми :D
LEILA

Мнениеот silver933 » 21 Яну 2015, 12:22

Аз също съм забелязал, че мъжете отслабваме по-бързо. Може би се дължи на метаболизма ни, мъжете рядко страдаме от проблеми с перисталтиката, което е често срещано при жените, а това е един от основните фактори за отслабването. Когато с жена ми сме на диета аз винаги отслабвам по-бързо от нея, може би защото тя прави и грешката да спре почти да яде и хапва колкото да не умре от глад, а аз се старая пак да набавям количество храна, което смятам за нормално, за да се чувствам сит, явно организма ми не се стресира толкова и не гледа на храната като запас, а като гориво, което трябва да изгори. :))
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 21 Яну 2015, 14:04

Според мен мъжете отслабват повече, защото мъжете винаги комбинират диетата със спорт, а жените сме по-склонни да гладуваме, отколкото да спортуваме.:)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Яну 2015, 17:06

Не знам защо отслабват по-бързо, но е факт, не е от теб, просто грешката е в пола ни. :mrgreen:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lollipop » 10 Мар 2015, 10:47

И аз съм го забелязала това, не знам на какво се дължи, но мъжете много бързо свалят килограми, за разлика от жените, на нас ни е по-трудно да влезем в старите дънки :(
Аватар
Lollipop

Мнениеот valiopaf » 25 Юни 2015, 16:27

Lollipop написа:И аз съм го забелязала това, не знам на какво се дължи, но мъжете много бързо свалят килограми, за разлика от жените, на нас ни е по-трудно да влезем в старите дънки :(

Това е защото ежедневно се мерите, теглите, пробвате по 100 чифта дрехи и то от преди 10 години, е, какво очаквате :D мисля, че не е до пол, а по-скоро до човек, просто жените си обръщат внимание
valiopaf

Мнениеот Monika_Spasova » 25 Юни 2015, 16:58

Да бе, да, няма да е съвпадение или случайност, че мъжете свалят повече, дори и да започнете в един ден диета, той мъжът много по-бързо ще свали, предполагам, че е заради работата на повечето мъже, която е свързана с по-голямо физическо натоварване, докато жените главно сме по по-леките професии.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот miron » 25 Юни 2015, 17:08

Мъжете винаги сме били п-сериозни, жените са склонни да излизат от диетата и ето я къдее първата и най-съществена разлика. За нас без салдко значи без сладко, а за жената значи - може половин вафла и 2 бонбона!
miron

Мнениеот Kremiliya » 26 Юни 2015, 09:57

Сега вкъщи сме на диета и аз и мъжа ми, той наистина отслабва по-бързо, може би защото има по-голяма воля, аз вечерям вечер салата, а той не яде нищо, може би и заради това, отделно, че неговата работа е динамична, а моята е свързана със стоене на стола по цял ден.. :roll:
Аватар
Kremiliya

Следваща

Назад към Диети